СБУ звинуватила військових пенсіонерів в «тероризмі»

«Окремі військові пенсіонери висловлюють невдоволення розміром нарахованої їм пенсії, безпідставно звинувачують пенсійні підрозділи СБ України у порушенні законодавчих норм, вдаються до різних форм протесту». Про це говориться в заяві Служби безпеки України.

 

?З боку окремих представників ініціативної групи колишніх військовослужбовців-прикордонників неодноразово надходили загрози, у тому числі про застосування фізичного впливу в разі невиконання вимог, пов?язаних із збільшенням пенсійних нарахувань?, - заявляють в СБУ.

?Керівництво Служби безпеки України особливу увагу приділя? ліквідації наявних диспропорцій у розмірах пенсій військовослужбовців залежно від часу виходу на пенсію, - говориться в заяві СБУ. На обліку в пенсійних підрозділах СБ України перебувають колишні співробітники органів безпеки, Державної прикордонної служби України, Управління державної охорони України. Як повідомили у прес-центрі СБ України, до всіх категорій пенсіонерів ставлення однакове, нарахування пенсій здійсню?ться відповідно до чинного законодавства?.

СБ України повідомля?, що незважаючи на ліквідацію диспропорцій у розмірах пенсій на законодавчому рівні, сво?часне надання відомостей про зміни розмірів грошового забезпечення військовослужбовців-прикордонників і проведення відповідних перерахунків, а також роз?яснювальної роботи, вказані особи не знімають своїх вимог і вносять додаткову напругу серед військових пенсіонерів, повідомля? ?Ліга?.

Керівництво СБУ доручило відповідним підрозділам вжити заходів і провести необхідні перерахунки пенсій всім категоріям колишніх військовослужбовців у встановлені терміни, не допускаючи зволікань в цьому питанні. Водночас, говорячи про осіб, які намагаються усякими способами добитися перерахування їм пенсій у збільшеному розмірі, органи пенсійного забезпечення СБ України звертають увагу на необхідність чітко дотримуватися законодавчих норм.

 

27 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. otstavnik 2005-07-13 / 15:27:00

    "Як повідомили у прес-центрі СБ України, до всіх категорій пенсіонерів ставлення однакове, нарахування пенсій здійснюється відповідно до чинного законодавства"

    если это соответствовало действительности то перерасчет пенсий производился бы при изменении размеров "грошового забезпечення", т.е. при введении новых надбавок, (1.07.2000 г. (Указ Президента Украины N 939 от 31.07.2000) и с 1.05.2003 г. (Указ Президента Украины N 370 от 24.04.2003 г.).
    Кроме того в расчет пенсии включалась бы премия и средняя величина надбавок за последние 24 мес. учитывалась в строгом соответствии с положениями Закона т.е. только за условия, квалификацию, ученое звание и ученую степень, а остальные надбаки учитывались в полном объеме.
    При этом, в настоящее время (после01.01.2005) пенсия у основной массы пенсионеров была бы натолько высокой, что продолжалась бы выплачиваться в прежнем размере.