Гринів: Соцопитування – це псевдонаука

На думку народного депутата, першого заступника керівника Центрального штабу Віктора Ющенка Ігоря Гриніва, більшість сьогоднішніх опублікованих рейтингів – це псевдонаукові дослідження. Про це повідомляє «УНІАН».

 

На думку депутата, довіряти можна лише тим установам, які працюють з рейтинговими технологіями досить давно. ?В Україні, на жаль, такий ринок розвинений погано. Більшість установ, які займаються складанням рейтингів, розуміють, що заробляють від виборів до виборів, і через це в більшості випадків просто виконують політичне замовлення. Тим більше, в нашій країні розвива?ться тенденція, що рейтинги прилаштовують під їхніх замовників, оскільки бояться, що замовник, не задовольнившись рейтингом, більше його не замовить?, ? підкреслив Гринів.

Він також повідомив, що штаб Ющенка теж проводить свої дослідження рейтингів кандидатів у президенти. ?Якщо результати цих досліджень засвідчують, наприклад, про зниження рейтингу Ющенка, то ми обов?язково аналізу?мо цю ситуацію і робимо відповідні висновки. Але ще в жодному з наших досліджень різниця між Ющенком і Януковичем не була меншою за 8%?, ? зазначив Гринів.

Він також наголосив, що останні дослідження показали, що близько 10% людей під час соцопитувань говорять неправду. ?Це нинішня влада довела людей до того, що вони закриваються у собі, бояться висловити свою думку, бо не хочуть втратити роботу або когось зі своїх близьких?, ? зазначив Гринів. Таким чином, за його словами, незважаючи на те, що влада постійно оприлюдню? вигідні для неї рейтинги кандидатів у президенти, і запевня? всіх, що буде саме так, як засвідчують дослідження, мінімум 10% виборців віддадуть свій голос не за того, за кого прилюдно пообіцяли.

 

28 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів