Одеса віддала третину свого берега в оренду грекам

Депутати Одеської міськради на сесії в четвер, 26 серпня, вирішили передати більше 10 км прибережної зони в оренду на 50 років грецькій будівельній компанії "Механіки України", передають Українські Новини.

 

За словами мера Одеси Руслана Боделана, компанія "Механіки України" на схилах від пляжу "Відрада" до провулка Кренкеля побуду? комплекс будівель рекреаційно-оздоровчого призначення, а також організу? паркову зону загального користування, де плану?ться побудувати театр для проведення міжнародних фестивалів.

За його словами, грецька компанія плану? вкласти в забудову ділянки суму в 200 млн ?вро. Розпочати будівництво передбача?ться наприкінці цього року. Загальна довжина берегової лінії Одеси склада? 30 км.

Як повідомив на сесії начальник управління інженерного захисту території Одеського міськвиконкому Володимир Соколов, в оренду віддані верхня і середня тераси, що ? частиною комплексу берегозахисних споруд.

За словами Соколова, здача в оренду рекреаційної зони зараз ? ?диною можливістю побудувати в Одесі нові берегозахисні споруди, оскільки більшість з існуючих вже ? непридатними, а міські власті не мають у сво?му розпорядженні достатньо коштів для їхнього відновлення.

Однак в Одесі ? і противники такого рішення.

Депутат Одеської міськради Тетяна Ківалова, яка входить до комісії із законності міськради, повідомила, що напередодні сесії комісі?ю було прийняте рішення про неможливість і незаконність винесення цього питання на голосування.

"Наскільки мені відомо, не було проведено ніякої будівельної експертизи проекту", - сказала Ківалова.

 

29 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів