Легалізація найманої робочої сили, виявлення фактів виплати заробітної плати в “конвертах ”

одне з актуальних питань сьогодення

 

Одним із найважливіших питань зустрічі Виноградівських податківців з головою та депутатським активом Перехрестівської сільської ради, яка відбулася минулої п’ятниці, постало питання легалізації найманої робочої сили, виявлення фактів виплати заробітної плати в “конвертах”.

Начальник ВОФО Ціцей Г.П. зазначила, що ДПІ у Виноградівському районі приділяє багато уваги попередженню та усуненню фактів виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати, а також виплати заробітної плати в “конвертах”. З початку року постійно здійснюється контроль за підприємствами, установами, організаціями та приватними підприємцями, які не виплачують заробітну плату або виплачують її у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень та значно зменшили перерахування податку з доходів фізичних осіб.

Одним із важелів впливу ДПІ у Виноградівському районі на легалізацію заробітної плати є проведення контрольно-перевірочної роботи суб’єктів господарювання як юридичних, так і фізичних осіб. Так, з початку року за результатами контрольно-перевірочної роботи суб’єктів господарювання - фізичних осіб (приватних підприємців) та юридичних осіб виявлено 225 неоформлених найманих працівників, яким з додатково виплачених доходів нараховано і сплачено до бюджету 22,4 тис.грн. податку. 197 осіб залучено до систематичного оподаткування.

Начальник інспекції Граб Т.Д. нагадала, що легалізація працевлаштування вкрай необхідна для самих громадян, оскільки система пенсійного забезпечення передбачає виплату пенсій в залежності від загального робочого стажу та сум одержуваних доходів. Виплата зарплати в “конверті” фактично позбавляє працівника права не лише на достойну пенсію, а й інших благ – соціальних пільг, матеріальної допомоги у випадку тимчасової втрати працездатності тощо. Виплата заробітної плати без утримання податку і перерахування його в бюджет, знижує також економічну стабільність держави, породжує інфляцію, знижує рівень забезпечення освіти, медицини та інших бюджетних установ тощо.

Таким чином, легалізація найманої робочої сили необхідна не лише податківцям, працівникам державних цільових фондів, а й самим громадянам – платникам податків.

ДПІ у Виноградівському районі

 

25 жовтня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів