Мощак Маргариту призначено Уповноваженою з питань захисту прав підприємців у Закарпатській області

У понеділок, 22 жовтня 2007 року, в Ужгороді відбулися загальні збори РВ УСПП за участі віце-президента УСПП Олександри Блавдзевич, голови представництва Держкомпідприємництва в Закарпатській області Романа Турянчика, першого заступника голови ДПА в Закарпатській області Миколи Бутенка, першого заступника начальника Державної служби судового виконання в Закарпатській області Наталії Панової

 

Зі звітом про виконану роботу протягом останнього півріччя виступила виконавчий директор Регіонального відділення УСПП Маргарита Мощак.

Вона наголосила на необхідності підвищення ролі й статусу підприємництва в суспільстві, а також повідомила присутніх про те, що зробило РВ УСПП в Закарпатті протягом півріччя. "Ми багато зробили, аби покращити імідж підприємця, бізнесмена в Закарпатті. По-перше, ми взяли участь у проведенні Міжнародного дня музеїв, яке відбулося 20 травня в Ужгороді. Регіональне відділення виступило спонсором святкування, і воно мало величезний резонанс не лише в місті, а й у області. Свято відвідали понад 10 тисяч ужгородців та гостей міста, чимало з них вперше довідалися про діяльність такої потужної організації, як УСПП.

Крім того, за звітній період ми провели 7 засідань правління, загальні збори, неодноразово зверталися до віце-президента УСПП Олександри Блавдзевич по допомогу у вирішенні проблем закарпатського бізнесу, і у всіх питаннях дуже оперативно отримували допомогу. Це стосується і візової підтримки, і вирішення низки економічних проблем. Приміром, для директорки ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика" Мирослави Каламуняк вдалося вирішити питання щодо давальницької сировини".

Говорячи про інші важливі аспекти піврічної роботи РВ УСПП, потрібно сказати про те, що нещодавно головою РВ УСПП в Закарпатті Ігорем Бараном був підписаний договір про співпрацю між РВ УСПП та Закарпатським обласним управління у справах захисту прав споживачів. Сторони домовилися розглянути співробітництво як дієвий інструмент створення в області сприятливого клімату для розвитку підприємництва та водночас недопущення необґрунтованого тиску на суб’єкти господарювання.

Піврічна робота, за словами виконавчого директора, принесла ще чимало результатів: зокрема, побачила світ мотиваційна заохочувальна листівка для членів УСПП, розроблений концепт відкриття районних філій організації, облаштований офіс УСПП оргтехнікою, доступом до мережі Інтернет та всім, що необхідно для повноцінної роботи.

Але апогеєм роботи РВ УСПП протягом минулого півріччя стала реєстрація першої комісії при регіональному відділенні УСПП — комісії готельно-ресторанного бізнесу.

Чимало приємних сюрпризів, що стосуються змін в чинному законодавстві привезла на загальні збори РВ УСПП віце-президент УСПП Олександра Юріївна Блавдзєвіч. Під час засідання вона розповіла підприємцям про ті події, які відбулися з моменту останнього її приїзду до Закарпаття у травні, і які стосуються співпраці з економічним блоком уряду.

Під час засідання виступила голова правління ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика" Мирослава Каламуняк. Вона розповіла про те, яким чином РВ УСПП захистило її права: "Я хотіла б подякувати Олександрі Блавдзевич, а також проінформувати про те, наскільки дієвим та не голослівним є захист бізнесменів такою організацією, як УСПП. Цього року у нас виникло непорозуміння в одній з фірм, що працює в гірському селі Жденієво в Міжгірському районі Закарпаття. Фабрика виробляє ручку для коробки передач для автомобілів – кнопку і чехольчик. Вже п’ятий рік підприємство працює, але цього року митниця вирішила не трактувати як давальницьку ту сировину, заготовки, які сюди потрапляють для того, щоб їх обшили.. У зв’язку з цим виникло, певна річ, ввізне ПДВ і мито, що зробило дорожчим продукт, і виробництво залишилося лише у Чехії, оскільки не вигідно його було провадити на таких умовах в Україні. Ми завірили замовників з Чехії, що ми вирішимо цю проблему за допомогою РВ УСПП, і до нашої радості й до честі, ми це вирішили. Ми звернулися до УСПП з листом, і Міністерством економіки було надане відповідне роз’яснення для митниці про те, що це давальницька сировина, і ми спокійно продовжили роботу. Важливим є ще й такий аспект: на фабриці у гірському селі працює 70 людей, і зараз триває реконструкція ще одного приміщення, на якому буде створено ще 200 робочих місць. Для безробітного Жденієва це – дуже великий позитив".

Роман Васильович Турянчик, голова представництва Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва в Закарпатській області у повідомив, що наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва відповідно до положення про уповноваженого Держкомпідприємництва України з питань захисту прав підприємництва від 19 червня 2007 року призначено Мощак Маргариту Миколаївну Уповноваженою з питань захисту прав підприємців у Закарпатській області.

Виступили під час зборів і податківці та представники виконавчої служби Закарпаття. За словами першого заступника начальника Державної служби судового виконання в Закарпатській області Наталії Панової, виконавча служба стоїть на захисті інтересів тієї сторони, яка виграла судовий спір. І неважливо, підприємець це чи державна структура. „Я можу привести доказ: ми вимусили податкову адміністрацію виплатити за судовим рішенням, і такі факти є неодноразовими ”. Підтвердили слова виконавців і голова правління ВАТ "Будівельний комплекс" Євген Олійник, який переконався в цьому на власному досвіді, а також заступник начальника ДПА в Закарпатській області Микола Бутенко. За його словами, податкова служба справді не завжди хоче виконувати судові рішення, але вимушена підкорятися Закону. А ось що стосується співпраці з бізнесом, то цей аспект у своїй роботі податківці виносять на одне з чільних місць. У тому числі стратегічно важливою вважає податкова служба в Закарпатті свою плідну й тісну співпрацю з регіональним відділенням УСПП. „І доказом цього є те, що створена спільна робоча група за участі ДПА та УСПП, результатом дії якої є розробка понад 40 пропозицій, які знайшли своє відображення в новому проекті Податкового кодексу України”, — зазначив Микола Бутенко.

Звертатися до уповноваженої з питань захисту прав підприємців у Закарпатській області Маргарити Миколаївни Мощак можна щодня протягом робочого часу за телефоном в Ужгороді 8 (0312) 61-60-68, або надсилайте свої листи, звернення за електронною адресою [email protected]

 

30 жовтня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів