Більшість кримських пляжів не відповідають нормі

57 км пляжних територій Південного берега Криму мають потребу в берегоукріпленні, заявив начальник відділу рекреаційних ресурсів Міністерства курортів і туризму АРК Євген Федосов.

 

З 115 км кримського узбережжя лише 32,5 км захищено різними берегоукріплювальними спорудами. Незахищеними залишаються 24,5 км. Федосов підкреслив, що з них 17,7 км берегової смуги мають потребу в невідкладних берегоукріплювальних заходах. Це Алупко-Симеїзький курортний регіон, село Санаторне, селище Понизівка (Велика Ялта), район мису Сарич.

Ситуація ускладню?ться тим, що навантаження на пляжі Великої Ялти перевищу? норму в 8-10 разів, а на пляжі Великої Алушти - у 4-5 разів.

Основна частина пляжних територій Криму розташована на Південному березі: 92 лікувальних, 139 оздоровчих, 15 комунальних пляжів.

Пляжі оздоровчих установ (пансіонатів, баз відпочинку, дитячих оздоровчих установ) перебувають у задовільному стані, однак вони мінімально устатковані необхідним обладнанням, і там не завжди достатньо обслуговуючого персоналу.

Територія автономії ма? 980 км узбережжя. Довжина пляжної смуги - 343 км при середній ширині 25 м. Загальна площа пляжних територій Криму склада? 8 575 квадратних кілометрів, що дозволя? в курортний сезон надати ресурси для відпочинку 4,4 млн. відпочивальників.

Підготовлено за матеріалами Л?ГА і ForUm.

 

30 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів