Українцям не дадуть змінити владу шляхом громадянської непокори

МВС заявило, що не дозволить здійснити "грузинський варіант" в Україні після виборів Президента і готове застосувати силу, якщо громадяни захочуть домогтися перегляду результатів шляхом акцій громадянської непокори, передають Українські Новини.

 

Міністерство внутрішніх справ не допустить зміни політичної влади шляхом акцій громадянської непокори після виборів Президента в Україні, заявив перший заступник голови цього відомства Михайло Корні?нко.

"В Україні не буде варіанта грузинського", - сказав він.

За його словами, зараз в Україні поширюються заклики вийти на масові демонстрації на знак протесту після виборів Президента.

Однак, за словами Корні?нка, міліція не допустить громадянського перевороту, і в разі потреби застосу? силу, щоб його зупинити.

"Нас не даремно називають силовими органами. Якщо виникне необхідність у тому, щоб застосувати закон, будьте впевнені, ми його застосу?мо і ніщо нас не зупинить", - наголосив він.

Зазначимо, що на минулому тижні Служба безпеки, Генеральна прокуратура і Міністерство внутрішніх заявили про плани опозиції організувати масштабний протест у разі її поразки на виборах Президента, а також дестабілізувати ситуацію в країні після 24 серпня.

У заяві підкреслювалося, що у правоохоронних органів з?явилося чимало матеріалів про те, що в деяких штабах опозиції вже зараз готуються різноманітні небезпечні провокаційні заходи з метою дестабілізації ситуації в країні, починаючи з Дня незалежності (24 серпня).

Раніше лідер партії "Батьківщина" і парламентської фракції БЮТ заявила про те, що у випадку масштабних фальсифікацій на виборах глави держави представники БЮТ готові очолити повстання.

У той же час, за даними соціологів, у випадку фальсифікації результатів президентських виборів в акціях громадянського протесту готові взяти участь 22% українців, а 50% не мають наміру протестувати.

Вибори Президента заплановані на 31 жовтня 2004 року.

 

30 серпня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів