Юрій Чижмарь а допомогою міліції вибиватиме борги за здані цукрові буряки

Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь звернувся до керівництва УМВС України в області з проханням вжити заходи для проведення підприємствами області повного розрахунку за здану сільгоспвиробниками цукросировину, – повідомили 8 листопада у прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

 

У листі голова ТОДА зазначив, що у 2007 році господарствами області передбачено зібрати 1,6 млн. тонн цукрової сировини, що забезпечує стабільну роботу цукрової галузі. "Разом з тим, незадовільна робота ТОВ "Українська продовольча компанія" у питаннях заготівлі цукросировини практично паралізувала роботу Бучацького та Борщівського цукрових заводів", – наголосив Юрій Чижмарь.

На цих підприємствах фактичне співвідношення видачі цукру за давальницькою схемою, встановлене компанією, у співвідношенні 63 кг цукру за тонну буряків у заліковій вазі на призаводському бурякопункті та 58 кг на тимчасових бурякопунктах, змусило господарства реалізувати за межі області понад 400 тис. тонн цукрових буряків.

Такі дії призвели до зменшення виробництва цукру на 44 тис. тонн.

ТОВ "Бучач-цукор" і ТОВ "Борщів-цукор" відпрацювали по 20 діб проти 70-ти у минулому сезоні й виробили цукру 8,7 тис. тонн проти 50,9 тис. тонн у минулому році. Така ситуація викликала значні труднощі з розрахунками із бурякоздавачами за сировину.

Так, станом на 5 листопада, ТОВ "Бучач-цукор" розрахувалося з товаровиробниками на 72,5%, а ТОВ "Борщів-цукор" – на 39,5%.

Залишилося видати товаровиробникам: на Бучацькому заводі – 573 тонни цукру, Борщівському – 1110 тонн цукру. Починаючи з 24 жовтня цього року, за розпорядженням керівництва ТОВ "Українська продовольча компанія", розрахунки з бурякоздавачами припинено взагалі.

Виходячи з цього, з метою захисту інтересів сільгоспвиробників краю, голова ТОДА звернувся до керівництва управління Міністерства внутрішніх справ в області з пропозицією вжити передбачені законом заходи для проведення повного розрахунку за здану сировину.

 

12 листопада 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів