Вифлеємський Вогонь Миру

24 грудня, вранці пластуни Станиці Ужгород передавали Вифлеємський Вогонь Миру у прямому ефірі на обласному телебаченні "Тиса-1". Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа.

 

24 грудня, вранці пластуни Станиці Ужгород передавали Вифлеємський Вогонь Миру у прямому ефірі на обласному телебаченні "Тиса-1". Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує з рук у руки цілою Європою. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу Вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.

До студії були запрошені дві юначки Станиці Ужгород - Вікторія Максимова та Софія Найда, котрі під час передачі прямо в студії заспівали пісню Вифлеємського Вогню.

Софія Будник - голова міського осередку Пласту в Ужгороді розповіла про історію передачі Вогню в Україні, як передавався і як буде передаватися цього року Вогонь в Закарпатті.

Нагадуємо, що проведення акції благословили Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Автокефальна Православна Церква і Українська Римо-Католицька Церква. Акція передачі Вифлеємського вогню проходить також за сприяння Голови Наглядової Ради Міжнародного благодійного фонду "Україна 3000" Катерини Ющенко.

В Україні акцію підтримують Українське національне інформаційне агентство "УКРІНФОРМ", Всеукраїнська щоденна газета "День", Хвиля української музики "Молоде радіо", ВАТ КБ "Хрещатик", ВБФ "Дитячий світ".

---------------------------------------------------------------------------------

Передача ВВМ в Закарпатті:
24.12.2007, 22-00, римо-католицький собор по вул. Волошина в Ужгороді
Передача відбудеться на вечірній Службі

6.01.2008, 9-30, греко-католицький Кафедральний Собор
Передача ВВМ відбудеться на ранковій службі Божій


* * *
Усю інформацію про Вогонь можна знайти на www.vohon.plast .org.ua

 

24 грудня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів