Прийнято бюджет Ужгорода на 2008 рік

В четвер, 10 січня, бюджетна комісія Ужгородської міської ради ухвалила рішення подати на розгляд сесії міськради бюджет Ужгорода, загальний обсяг доходів якого становить 225,915 мільйона гривень, у тому числі доходів загального фонду бюджету міста — 212,896 мільйона грн., спеціального — 13,18 млн. грн. У таких же обсягах затверджено і видатки бюджету.

 

Розпочинаючи в п’ятни-
цю першу в новому
році сесію, міський
голова м. Ужгорода Сергій Ратушняк, зокрема, сказав: "Ми прийняли звернення до уряду та Асоціації міст України на попередній сесії, бо якщо попереднім урядом із делегованих повноважень, покладених на органи місцевого самоврядування, недофінансовано 9 млрд. грн., то новим уже буде недофінансовано 12 млрд. грн. Фактично бюджет погіршується, і так по всій державі, на жаль". Проте мер сподівається, що в березні Державний бюджет буде переглянутий і суттєво змінений на краще, як і місцеві.

Представляючи проект бюджету на 2008 рік, начальниця міськфінуправління Тетяна Метеньканич зазначила: "Торік у нас було вилучення коштів 4 млн. 600 тис. грн., цього року — вже 12 млн. 293, 3 тис. грн.". (При цьому Мука-чеву додається 15 млн. грн.). Загалом проектом бюджету передбачені видатки з загального фонду на соціальний захист на 1988, 3 тис. грн., ЖКГ — 7836,0 тис. грн., культуру і мистецтво — 6437, 2 тис. грн., на освіту передбачено 75593, 6 тис. грн., що на 1807, 5 тис. грн. більше проти контрольного показника МФУ.

Депутати прийняли міський бюджет та Програму економічного і соціального розвитку міста на 2008 рік.

Третє питання порядку денного стосувалося внесення змін до Положення про надходження плати за тимчасове користування місцями комунальної власності для розташування рекламних засобів. Вирішено ціну за зовнішні рекламні носії збільшити вдвічі, управління міської архітектури має провести зонування міста з тим, аби визначитися з коефіцієнтами до нових тарифів. Для іногородніх користувачів їх збільшать удесятеро. Рекламні засоби тих, хто не переукладе угоди, будуть демонтовані без попередження. Нові розцінки за тимчасове користування місцями комунальної власності діють від 11 січня. Депутати також розглянули листа Посольства України в Туреччині й проголосували за співробітництво між містами Ужгород та Адана.

РІО

 

12 січня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів