Аби відмінити ПДВ потрібен "перехідний період", вважає Шаповалова

Податківці радіють, мовляв, деякі закарпатські підприємства мають хорошу реалізацію і сплачують значний податок.

 

Однак продовжують існувати 63 збиткові підприємства і з цим треба боротися. Цим питанням переймається голова ДПА в Закарпатській області Тетяна Шаповалова. Серед проблемних питань: постійний ріст обсягів відшкодування ПДВ, а, за словами Шаповалової, державних ресурсів на таку операцію бракує. "Гадаю, цього року державних ресурсів також не вистачатиме. Тож ми звертаємося до Міністерства фінансів, ДПА, депутатів від нашої області...", — зазначає голова ДПА. Крім того, за словами Шаповалової, два закарпатські підприємства отримали обладнання на суму 60 мільйонів доларів, отож податківці очікують збільшення сум до відшкодування.

Як відомо, вже йде мова про відміну податку на додану вартість. Шаповалова ніби підтримує цю ідею, однак каже, що для цього потрібен так званий "перехідний період".

Проблемним питанням залишається оренда приміщень під офіси. Наразі на обліку перебувають лише 250 людей, які видають в оренду приміщення. "Завдяки такій діяльності до бюджету надходить 100—150 тисяч гривень", — запевняє заступник голови ДПА Микола Бутенко.

Також податківці переймаються "азартниками". "Це складна проблема. На жаль, ми не можемо нічого довести по гральних автоматах. Але ми відстежуємо рекламу розіграшів автівок у супермаркетах і співпрацюємо з податковими агентами", — каже Шаповалова.

До слова, за 2007 р. до зведеного бюджету зібрано 1 млрд. 255,2 млн. гривень, а фактична сума бюджетного відшкодування ПДВ на поточні рахунки склала 139,6 мільйона гривень.

РІО

 

02 лютого 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів