Янукович: мандат місії ООН в Іраку буде подовжено

Український прем'єр-міністр Янукович вважає, що Рада Безпеки ООН проголосує за подовження мандаду миротворчої місії в Іраку.

 

За словами Віктора Януковича, з таким проханням до всіх країн-учасниць звернувся іракський прем'?р.

Пан Янукович наголосив, що Україна повинна допомогти ?раку створити систему безпеки, а потім взяти участь у відбудові інфраструктури.

Якщо закладено фундамент, то будинок потрібно добудувати - сказав український прем'?р.

У п'ятницю прем'?р-міністр вручив в ?раку державні нагороди солдатам і офіцерам Шостої окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Як повідомили УН?АН у прес-службі Кабінету міністрів, В.Янукович особисто вручив українським військовим в ?раку ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ??? ступеня, а також Почесні грамоти уряду і подяки прем'?р-міністра України.

Янукович подякував їм за те, що вони змогли довести, що "українська армія вмі? виконувати найскладніші місії".

При цьому він зазначив, що під час відвідання бази "Дельта" побачив, що тут не лише гідно служать наші військові, а й проводиться належна підготовка місцевого населення для підтримання порядку і створення системи безпеки ?раку.

"? надія, що влада в ?раку запрацю?, і це дозволить нам поступово виводити свої війська", - зазначив прем'?р-міністр.

Водночас досягнуто домовленості про скорочення чисельності одного з батальйонів з виведенням українських миротворців з частини території ?раку ближче до української військової бази.

"Я хотів би, щоб ми чітко розуміли: підготовка системи безпеки ?раку - це можливість скорочення нашого контингенту і поступового виходу з ці?ї країни", - наголосив прем'?р-міністр.

Пан Янукович почав заявляти про необхідність скорочення українського контингенту в ?раку приблизно під час початку виборчої кампанії.

Міністр оборони ?вген Марчук заявляв після зустрічі з американським міністром оборони Дональдом Рамсфельдом, що наступна ротація військових відбудеться в повному обсязі.

 

05 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів