ОБСЄ надсилає на вибори 700 спостерігачів

Близько 700 спостерігачів від ОБСЄ стежитимуть за перебігом виборів президента в Україні.

 

Як повідомив керівник місії Герт Аренс, 600 спостерігачів прибудуть до України напередодні голосування, а 45 з'являться у 20 найбільших українських містах вже наступного тижня, аби пильнувати дотримання демократичних норм під час виборчої кампанії.

Місію спостерігачів, яка працюватиме на президентських виборах в Україні, її голова назвав одні?ю з найбільших місій, які будь-коли формувала ОБС?.

"Ми приїхали сюди не для того, щоб оцінювати результати виборів. Це питання, яке ма? вирішувати народ України, - сказав Герт Аренс. - Вибори, що наближаються, - вирішальні для демократичного розвитку ці?ї країни".

Керівник місії ОБС? додав: "Всі учасники виборчого процесу включно з представниками державної влади, політичних партій, засобів масової інформації та громадянського суспільства несуть спільну відповідальність за забезпечення демократичного виборчого поцесу, якому б довіряли виборці. Ми також сподіва?мося, що позапартійні українські спостерігачі також долучаться до того процесу, і це підвищить прозорість виборів та зробить їх максимально чесними".

 

07 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів