Ужгород знову перевіряли

Інше питання, яке розглядалося на колегії ОДА - ефективне використання бюджетних коштів. Контрольно-ревізійне управління у І півріччі 2004 року здійснило комплексну перевірку міста Ужгорода, Ужгородського, Воловецького та Виноградівського районів.

 

За словами начальника обласного КРУ ?вана Стойки, результати проведених за останні два роки перевірок свідчать про поступове зменшення обсягів фінансових порушень у бюджетній сфері. Це ? наслідком підвищення рівня контролю за цільовим використанням коштів. Удосконалилось і бюджетне законодавство. У результаті сума виявлених фінансових порушень, які призвели до збитків, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зменшилася майже втричі. Разом з тим, упущення та недоліки в бюджетному процесі ? і надалі. Так, у ході проведення комплексних перевірок міста Ужгорода, Ужгородського, Воловецького та Виноградівського районів КРУ виявлено порушень на загальну суму 968,5 тисяч гривень, з яких майже 500 тисяч гривень - в обласному центрі. З'ясувалося, що практично кожна перевірка виконання місцевих бюджетів зафіксувала певні недоліки та невикористані резерви щодо залучення доходів до бюджетів усіх рівнів. Так, виявлено надання пільг суб'?ктам господарської діяльності у сплаті податків і зборів без вагомих на це причин. Це призвело до втрат бюджетом майже 300 тисяч гривень. Нема? належного контролю за надходженням платежів від оренди землі та майна комунальної власності. Мають місце факти втрат доходів через використання їх органами стягнення на власне утримання. Також у результаті перевірок встановлено незаконне та нецільове використання бюджетних коштів на загальну суму 625 тисяч гривень. Найбільш поширеним із виявлених порушень ? завищення вартості виконаних робіт, недотримання передбаченого проектно-кошторисною документаці?ю обсягу робіт.

Отож, за результатами проведених ревізій та комплексних перевірок до правоохоронних органів передано 7 справ. За допущені порушення фінансово-бюджетної дисципліни на 36 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто 4 посадові особи. Однак, на думку ?вана Різака, відповідальність тих, хто халатно ставиться до використання бюджетних коштів, ма? бути набагато серйознішою, аж до кримінальної. Сво? слово у цій проблемі мають сказати і органи прокуратури. Жодна копійка з бюджету не повинна втрачатися чи розпорошуватися, а ма? направлятися на користь людям.

 

09 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів