Погорелов проти Аквапарку в Ужгороді!

мені не зрозуміло, чому місцева влада хоче створити такий комплекс за рахунок зменшення території самого Боздоського парку

 

Останнім часом у пресі точиться чимало дискусій з приводу того, бути чи не бути аквапарку в Боздоському парку в місті Ужгороді. Є закиди і в бік екологів, нібито вони гальмують процес будівництва аквакомплексу.
Прокоментувати таку ситуацію газета "Фест" попросила начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області Андрія ПОГОРЄЛОВА.
"Держуправління і я особисто як мешканець Ужгорода - тільки за існування такого місця відпочинку, - зазначив А.Погорєлов. - Було б добре, якби, окрім самого аквапарку, побудували у цій зоні ще й термальні лікувальні та рекреаційні заклади. Проблема в іншому - мені не зрозуміло, чому місцева влада хоче створити такий комплекс за рахунок зменшення території самого Боздоського парку. Чи не створить це можливості спекулювати землею, яка звільниться від свого статусу природно-заповідного об’єкту? Взагалі, зважаючи на конкурсні умови надання землі в оренду, не факт, що там дійсно буде створено обіцяний аквапарк. Є й інший аспект: адміністрація парку підписувала зобов’язання про взяття території під охорону з відповідним збереженням ландшафту. Насправді ж сталося навпаки: частина території парку забруднена будівельним та побутовим сміттям, і ще невідомо, як це відобразилось на тамтешній флорі та фауні. Можливо, там були і червонокнижні види рослин... Позиція держуправління - збільшення природно-заповідних територій та розвиток туристично-рекреаційної індустрії, а не їх скорочення заради будівництва".


 

24 квітня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів