Податківці Іршавщини говорили про резерви збільшення податкових надходжень

Днями у Державній податковій інспекції в Іршавському районі відбулося підбиття підсумків роботи за І квартал 2008 року та визначені завдання із забезпечення надходжень коштів до бюджетів усіх рівнів до кінця поточного року. У засіданні взяв участь заступник голови ДПА в Закарпатській області Ілля Матьола.

 

Вступним словом засідання відкрив в.о. начальника ДПІ в районі Ігор Орос.

Про результати роботи органу районної податкової служби за І квартал 2008 року доповідав заступник начальника ДПІ Руслан Чепак. Він повідомив, що податковою службою району протягом січня - березня зібрано до Зведеного бюджету 10,3 млн. грн., що на 3,2 млн. грн. перевищує збір за І квартал 2007 року. До Державного бюджету України за І квартал 2008 року надійшло 3,4 млн. грн., що на 1,1 млн. грн. перевищує показники попереднього року. Перевиконання досягнуто, в основному, за рахунок зростання податку на прибуток, плати за використання лісових ресурсів, пені в сфері зовнішньоекономічної діяльності, податку з доходів фізичних осіб та ін.

Заступник голови ДПА в Закарпатській області Ілля Матьола відмітив позитивні результати роботи податкової служби Іршавщини за січень-березень 2008 року. За його словами, з І кварталу року колективу ДПІ вдалося зробити ефективний і впевнений крок уперед, виконати ті завдання, які стояли перед податковою інспекцією. Разом з тим, він звернув увагу, що резервом щодо збільшення податкових надходжень у районі у поточному році мають стати руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, більш досконале супроводження бюджетоутворюючих платників податків, інвентаризація заборгованості з ПДВ та інших податків, погашення недоїмки та реалізація накопичених судових справ та судових рішень.

Ілля Матьола наголосив також на необхідності підвищення рентабельності підприємств району, які мінімізують свої податкові зобов’язання. Для більш надійного контролю значно швидше необхідно впроваджувати нову форму звітності з ПДВ, яка передбачає подання платниками податку на додану вартість одночасно з податковою декларацією розшифровок податкового кредиту та податкових зобов’язань у розрізі контрагентів. Крім того, необхідно більш активно проводити інвентаризацію заявлених до відшкодування сум ПДВ з метою скорочення заборгованості та запобігання розкрадання бюджетних коштів, оскільки за оцінками спеціалістів ДПА України, близько 30% заявленого до відшкодування ПДВ є неправомірним.

Підсумовуючи засідання, в.о. начальника ДПІ Ігор Орос висловив переконання, що поточний і наступні квартали для податківців району ознаменуються підвищенням рівня податкової віддачі, забезпеченням зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів та посиленням контролю за додержанням суб’єктами господарювання вимог чинного податкового законодавства. Попереду у податківців - напружена робота. Висновки, що були зроблені після ретельного вивчення причин і факторів, які негативно впливали протягом кварталу на мобілізацію надходжень до Зведеного і Державного бюджетів, в подальшому сприятимуть підвищенню ефективності роботи податкової служби в районі.

За матеріалами ДПІ у Іршавському районі

 

17 травня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів