Влада і бізнес: щомісячний діалог про джерела наповнення бюджету

Для вивчення стану соціально-економічного розвитку Закарпаття та з метою збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів у березні цього року при облдержадміністрації було створено робочу групу та визначено графік її виїзних засідань. Очолює групу заступник голови ОДА Володимир Гоблик, заступниками є керівники фінансового управління ОДА Петро Лазар та головного управління економіки ОДА Віктор Погорєлов, голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Шаповалова.

 

До складу робочої групи також увійшли представники регіональних відділень КРУ, Держфінмоніторигу, Державної інспекції праці і структурних підрозділів облдержадміністрації.

Виїзні засідання групи протягом березня-травня відбулися вже у кількох районах – Виноградівському, Берегівському, Свалявському, Тячівському та днями у Воловецькому. На таких засіданнях заслуховують керівників 20-30 суб`єктів підприємницької діяльності, які декларують збитки, мають значний податковий борг, заробітна плата у працівників нижче встановленого мінімального розміру тощо.

Представники податкових органів на зустрічах висловлюють свої зауваження до діяльності таких платників, зокрема, щодо низького рівня податкової віддачі в порівнянні з середнім у відповідній галузі, акцентується увага на наповнення державної та місцевої скарбниць. Спільно з підприємцями працівники податкових органів шукають також шляхи подолання негативних тенденцій в економіці, зокрема, ціни, інфляцію тощо.

Здебільшого суб’єкти господарювання реагують на висловлені зауваження, адже члени робочої групи не тільки звертають увагу на недоліки, а й вникають у проблеми платників та пропонують шляхи їх вирішення.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

 

19 травня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів