Міжнародна молодіжна організація AIESEС пропонує новий формат працевлаштування молоді

22 – 23 травня у м. Ужгород відбудуться проект „Дні кар’єри” , початок о 12.00 завершення 18.00 години у приміщенні Падіюн.

 

„Дні кар’єри” – найближчий проект ужгородського представництва AIESEC.


Як зазначив керівник проекту Андрій Кондор: "під час проведення проекту відбудеться виставка вакансій ужгородських компаній та представлення можливостей працевлаштування для молоді. В рамках проекту "Дні кар’єри" передбачені освітні тренінги та круглі столи.

Як відомо, студентська молодь, та й молодь взагалі, є соціально вразливою верствою, що проявляється у тому числі у складності працевлаштування для молодої людини. Адже дуже часто роботодавець вимагає від студента, що лише закінчив вуз, кількарічного досвіду роботи, або просто вміння виконувати ті чи інші завдання без попереднього навчання. При цьому у вузі молода людина отримує лише теоретичні знання, які важко застосувати на практиці одразу, без відповідної підготовки.

У той же час актуальність питання працевлаштування, особливо для молоді, не втрачає своєї гостроти.

Враховуючи вищесказане, закономірним є бажання молодих людей працювати у напрямку вирішення вказаних проблем. Саме тому ми вирішили провести 22-23 травня у місті Ужгороді проекту „Дні кар’єри”, що являє собою дводенну виставку вакансій від провідних компаній, котрі хотіли б запропонувати роботу молодим людям.
Принципово важливим елементом заходу є пряме і вільне спілкування відвідувача і роботодавця, чого важко досягти у звичайних умовах. Саме таке спілкування дозволяє зосередитися на здібностях і потенціалі молодої людини, не концентруючись лише на формальних ознаках, таких як диплом.

Метою проведення заходу є надання молоді швидкого та ефективного доступу до робочих місць, з одного боку, та задоволення потреби роботодавців у молодих кадрах – з іншого. Крім безпосередньо виставки вакансій, у програмі заходу передбачені презентації компаній, тренінги для молоді на ряд тем, круглий стіл, присвячений питанням розвитку ринку праці і ролі молоді у ньому.

Учасники заходу – компанії фінансового сектору, промисловості, будівництва, торгівлі, туризму. До відвідання заходу запрошуються усі бажаючі, вхід є вільним. Оргкомітет рекомендує кожному учаснику заходу мати з собою резюме, яке буде внесено в єдину базу даних, які отримає кожна компанія учасник проекту, що значно підвищить шанс знайти роботу.

В рамках проекту "Дні кар’єри", 23 травня заплановано провести круглий стіл "Ринок праці та роль молоді в ньому", учасниками якого стануть представники роботодавців та студенти.

На сьогоднішній день з боку компаній існує попит на спеціалістів з сфери програмування, інженерних спеціальностей та економісти.

Реалізацію проекту здійснює міжнародна молодіжна організація AIESEC.
AIESEC – найбільша в світі неполітична, некомерційна молодіжна організація, заснована у 1948 році.

Основною діяльністю AIESEC є реалізація освітнього процесу, що дає можливість молодим людям розвинути свої лідерські здібності, взяти участь у міжнародній програмі стажувань та залучитися до глобального освітнього середовища в певному із напрямків (підприємництво, освіта, екологія та енергозбереження тощо)
Окрім того, організація AIESEC планує провести в Ужгороді декілька проектів:

- проект „Крок за кроком” (липень-серпень 2008 року) – освітній проект, спрямований на учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, метою якого є розвиток між культурної взаємодії і лідерських здібностей серед молоді.

- проект „День лідерства” (вересень 2008 року) – традиційна конференція для студентів вищих навчальних закладів та молодих спеціалістів, яка передбачає проведення тренінгів та безпосереднє спілкування з представниками провідних компаній та установ.

- щорічний набір в організацію (вересень 2008 року) – можливість для молодих людей залучитися до діяльності організації і отримати протягом роботи в ній комплексний розвиваючий досвід, що поєднує у собі особистий і загальносуспільний розвиток.

Контактна інформація, керівник проекту Андрій Кондор тел 8-093-700-31-35



прес – служба Карпатського Інформаційного Агентства

 

20 травня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів