Україна-ЄС: негативні прогнози не справдилися

Представник українського уряду сказав, що Європейський Союз залишається найбільшим торгівельним партнером України і що українська економіка не зазнала негативних наслідків, які прогнозували у зв'язку з вступом до ЄС східноєвропейських держав.

 

Промовляючи у Верховній Раді, перший заступник міністра економіки Валерій П'ятницький сказав, що негативні прогнози не справдилися, зокрема, тому, що ?С пішов назустріч Україні у полегшенні співпраці з ?вропейськими партнерами:

"Сьогодні передчасно робити висновки про те, наскільки вдалося уникннути втрат, однак перші результати обнадійливі. Попри денонсацію угод про вільну торгівлю з країнами Балтії, поширення сфери застосування антидемпінгових заходів на нові країни-члени та інші фактори, прогнозованого спаду у торгівлі між Україною та розширеним ?С не сталося".

За словами Валерія П'ятницького, головні причини занепоко?нь вже усунуто - ?С подекуди знизив ставки митного тарифу, збільшив квоти на деякі види української металопродукції, які найчастіше спричиняють антидемпінгові розслідування, а квота на експорт сталі у 2005 році ма? зрости майже у 6 разів і становитиме мільйон тонн.

 

14 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів