Переходимо на нові акцизні марки на алкоголь

Як повідомив начальник регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, тютюнових виробів (ДСАТ) України ДПА у Закарпатській області Богдан Ліуш

 

Як повідомив начальник регіонального управління Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, тютюнових виробів (ДСАТ) України ДПА у Закарпатській області Богдан Ліуш, Кабмін України прийняв Постанову №486 від 21 травня 2008 року, згідно з якою із 1 серпня поточного року в Україні вводяться акцизні марки нового взірця для алкогольних напоїв залежно від суми акцизного збору, сплаченого за одиницю маркованої продукції. Цією ж урядовою постановою також встановлено, що акцизні марки попереднього зразка застосовуватимуться у виробництві алкогольних напоїв до їхнього повного використання у період до 1 вересня поточного року, а алкоголь із такими марками перебуває в обігу до повної реалізації у межах строку придатності до споживання.

Коментуючи це рішення, Богдан Ліуш відзначив, що їхнє відомство чекає проведення інвентаризації станом на 1 вересня ц.р. залишків невикористаних марок попереднього взірця у продавців таких марок і на підприємствах-виробниках алкогольних напоїв. Далі ці залишки підлягають знищенню. І тільки після цього підприємства отримують безоплатно до 1 жовтня поточного року нові акцизні марки.

Згідно з попередніми заявками закарпатських підприємств-виробників алкогольних напоїв ЗАТ СП "Котнар", ТОВ "Айсберг" і "Німан плюс" (всі з м.Берегова) та ОП "Ужгородський коньячний завод", уточнив Богдан Ліуш, регіональним управлінням ДСАТ на серпень уже замовлено для названих підприємств усього 3,5 млн. штук марок акцизного збору нового взірця та здійснено передоплату на їх виготовлення.

Богдан Дубовий, "Новини Закарпаття"

 

25 липня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів