Українці стали значно менше їсти сала

Українці стали значно менше споживати сало, надаючи перевагу менш жирним м’ясним продуктам.

 

Населення України почина? різко зменшувати споживання сала і смальцю ? у середньому на 5% щорічно. Про це заявив Андрій Ярмак, заступник директора Проекту аграрного маркетингу компанії "Land O?Lakes", реалізованого за підтримки Агентства міжнародного розвитку США.

"Ще п?ять років тому українці споживали 70-80% свинини, інше припадало на курятину і яловичину. Сьогодні ж більше половини ринку за курятиною, потім іде свинина - до 25% й інше ? яловичина", - повідомив Ярмак в ефірі УТ-1 у понеділок, 13 вересня.

За його словами, одні?ю з причин такого стану речей ? зростання доходів населення, що дозволя? все більше замислюватися про культуру харчування.

"Національна кухня залежить від рівня доходів населення. Чим менше заробляють люди, тим більше жирів вони споживають. Якщо доходи зростають, люди починають змінювати у споживанні тваринні жири на рослинні", - пояснив він.

"Якщо взяти Німеччину, то там 50-70 років тому споживали сала стільки ж, як і ми. ? це вважалося в них національним продуктом ? шпек і т.д., а зараз у них взагалі його нема? як продукту. Навіть породи свиней, які вони вирощують, - у них сала взагалі нема?", - додав фахівець.

Підготовлено за матеріалами агентства "Интерфакс".

 

15 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів