Як подавати декларацію виробником чи імпортером підакцизних товарів

Консультує ДПА в Закарпатській області

 

Відповідно до Декрету КМУ від 26.12.92 № 18-92 „Про акцизний збір” виробники або імпортери тютюнових виробів повинні подати до Державної податкової адміністрації України або Державної митної служби України декларацію про встановлені виробником або імпортером максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари.

Декларація повинна бути подана виробником або імпортером підакцизних товарів не пізніше, ніж за п’ять календарних днів до моменту запровадження встановлених у декларації максимальних роздрібних цін у формі, затвердженій спільним наказом ДПА України та Держмитслужби України від 21.11.2003 № 551/786.

Звертаємо увагу платників акцизного збору з тютюнових виробів, що з 1 вересня 2008 року набирає чинності Закон України від 31.07.2008 №340-VI „Про внесення змін до статті 1 Закону України „Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби”, яким збільшується розмір специфічних та адвалорних ставок акцизного збору на сигарети, а також змінено розмір мінімального податкового зобов’язання зі сплати акцизного збору.

Таким чином, розрахунок та декларування максимальних роздрібних цін на зазначену продукцію необхідно здійснювати з урахуванням зазначених змін.

 

28 серпня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів