Українські параолімпійці встановили два нових світових рекорди

На XІІ літніх Параолімпійських іграх в Афінах українська спортсменка встановила світовий рекорд у пауерліфтингу. Крім того, ще один представник української збірної встановив новий рекорд світу у штовханні ядра.

 

Світовий рекорд на X?? літніх Параолімпійських іграх в Афінах на змаганнях з пауерліфтингу у ваговій категорії до 40 кілограмів установила українка Лідія Соловйова. Вона підняла 105 кілограмів. Це на 15 кілограмів більше, ніж у звичайних спортсменів.

Крім того, новий рекорд світу у штовханні ядра встановив Олександр Дорошенко. Його результат становить 14 метрів і 87 сантиметрів.

Таким чином, після трьох днів Параолімпіади Україна піднялася на 6-те місце в загальнокомандному заліку: у нашої збірної 15 медалей, зокрема 6 золотих, 4 срібні і 6 бронзових.

А лідерами, як і раніше, залишаються спортсмени з Китаю: вони завоювали 36 медалей (17 золотих, 14 срібних і 5 бронзових). До першої п?ятірки також увійшли представники параолімпійських збірних Великобританії, Австралії, ?спанії та Німеччини.

Підготовлено за матеріалами ?CTV, Athens2004.

 

21 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів