Від реалізації безхазяйного майна у 2008 році до бюджету надійшло майже півмільйона гривень

За січень-грудень 2008 року структурними підрозділами погашення прострочених податкових зобов’язань ДПА у Закарпатській області до Зведеного бюджету мобілізовано майже 54 мільйони гривень, з них до Державного бюджету надійшло – 42,2 мільйони гривень, що на понад 6 мільйонів гривень, або 16,8%, більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

Зокрема, за рахунок звернення стягнення на майно, що перебуває в податковій заставі до бюджету надійшло 6,1млн.грн., вилучення готівки і спрямування на погашення боргу – понад 2,6млн.грн.

Структура податкового боргу на 1 січня 2009р. складає:

- інертний (наявний податковий борг платника податків до направлення першої податкової вимоги, формування та направлення першої та другої податкових вимог ) – 15,8млн.грн. (25,4%);

- пасивний (підготовка документів на визнання підприємства банкрутом до дня одержання ухвали суду про порушення справи про банкрутство; підготовка документів на звернення стягнення на активи боржника до дня прийняття наказу та відповідного рішення суду; здійснення розшуку керівників підприємств) – 28,8млн.грн. (46,3%);

- активний (наявні активи для погашення податкового боргу) – майже 15млн.грн.(24,0%);

- безнадійний (відсутні активи для погашення боргу підприємств-банкрутів, минув термін позовної давності) – 2,7 млн.грн. (4,3%).

За 2008 рік до бюджету надійшло 481тис.грн. коштів від реалізації безхазяйного майна.

Відділ погашення прострочених податкових зобов’язань

ДПА у Закарпатській області

 

23 січня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів