Розраховувати на податок на прибуток

Основний акцент роботи обласної податкової цього року буде зосереджений на податку на додану вартість. Так загалом окреслила роботу ДПА в Закарпатській області її голова Тетяна Шаповалова, наголошуючи на тому, що податкова наразі працює в екстремальних умовах.

 

"Розраховувати на податок на прибуток, який є одним з основних бюджетотворних складових, зважаючи на економічну ситуацію в країні, не доводиться, адже підприємства у цих умовах не розвиваються, а виживають", — зазначила Тетяна Шаповалова. Так, у минулому році обласній податковій вдалося виконати всі планові показники лише за рахунок перевиконаних планів перших трьох кварталів. За 2008 рік до Зведеного бюджету області було зібрано платежів на суму 1 663,5 млн. грн., що на 32,5 % більше, ніж у 2007 році. Хороша динаміка податкових надходжень збереглася хіба що в Ужгороді та Ужгородському районі, що пояснюється наявністю машинобудування та електровиробництва на території району. У всіх інших районах, за словами головного податківця області, відчувся спад динаміки надходжень.
Що стосується відшкодування ПДВ, то в минулому році зросли заявки на 33,6 %. Відшкодування зросли на 86 %, однак з грудня стан справ з відшкодуванням відчутно погіршився. Однак незважаючи на це, сума відшкодованого ПДВ майже двічі зросла порівняно з 2007 роком.
З приводу виплати зарплати працівникам податкової, то, за словами Тетяни Шаповалової, наразі ще не має річного кошторису. За січень виплати включають лише оклад і ранг, що стосується виплати вислуги та премії, то з цим питанням важче. Проте голова ДПА в Закарпатській області висловила сподівання, що з лютого ситуація покращуватиметься.

РІО

 

02 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів