Як Колібаба газдує...

Через те, що діяльність РДА обмежується виключно земельним дерибаном, на Ужгородщині то змії в садку, то дітей–сиріт гвалтують.

 

Населення Ужгородщини вже звикло, що наступного після виборів дня обіцянки влади перетворюються на виконання бізнес-проекту виключно під власне збагачення. Натомість населення сільських рад має проблеми з освітленням, на яке в рад немає коштів, а ще занедбані вулиці, розбиті або відсутні водопроводи, несанкціоновані й не паспортизовані сміттєзвалища, вивезення сміття, які залишаються поза увагою районної влади. Комунальні підприємства Ужгородського району могли би займатися освоєнням коштів відділу капітального будівництва, у 2008 році цим райвідділом освоєно 12 млн. грн., здебільшого суб’єктами господарювання, зареєстрованими поза межами Ужгородського району, тобто 20 відсотків коштів до бюджету не надійшли, наголосив депутат Ужгородської райради Михайло Лаба на зустрічі зі ЗМІ у прес-центрі ГО “Нове Закарпаття”. Селяни повністю зневірилися в сільських радах, які часто-густо неспроможні навіть забезпечити належним харчуванням свої дитячі садки. Натомість, за повідомленнями деяких ЗМІ, очільник району, подейкують, будує для себе вертолітний майданчик.

Хтось жирує, хтось бідує. На сьогодні чимало сільського населення потребує соціальної підтримки, і хоча державні дотації на забезпечення всіх соціальних пільг збільшені в бюджеті на 3,5 млн. і становлять 25 млн. грн., кожен третій, хто мав отримати так званий соціальний пакет, не отримав його, повідомив Олександр Лаба. Скажімо, по Невицькій сільській раді з 31 громадянина, хто мав отримати пільгове тверде паливо, таке отримали тільки 14 людей на загальну суму понад 5 тис. грн. (зі закладених на Ужгородський район 400 тис. грн.) Тож селянам Ужгородщини самим доводиться забезпечувати себе у колись першому за всіма економічними позиціями районі. Потерпає агропромисловий сектор, а цільове використання землі на нульовому рівні, наголосив Михайло Лаба. Біля Ужгорода майже 70 % земель — це чагарники без використання, які на паперах блоковані фермерськими господарствами, й зі звітів Колібаби їх нібито використовують близько 300 фермерських господарств, але приріст від їхньої діяльності нульовий. Із 26 суб’єктів сільськогосподарського виробництва 14 дали району дохід близько 6 млн. грн.

(при цьому різного роду державна дотація за справляння діяльності цих сільськогосподарських підприємств склала 4, 5 млн. грн.), тож виходить: 14 підприємств району дали тільки 1,5 млн. грн. прибутку. Тобто саме такий прибуток дали 300 фермерських господарств, які фігурують у звітах Колібаби?

“Насправді ці землі оформлені в оренду на 49 років із мізерною платою, так на 2009 рік вона становить 420 тис. грн., — розповів депутат Лаба. — Якщо би 300 господарств оформили оренду землі, яку вони насправді блокують, ця сума зросла би принаймні вп’ятеро. Останніми роками саме продаж землі є основним джерелом поповнення бюджету, але чим за такого стану речей наповнюватимуть бюджет через 5—10 років? Діяльність голови РДА керується земельними інтересами, а ось контроль над іншими функціями, якими би мала займатися райрада, втрачено та й на колегії й наради голови РДА останнім часом приходить заледве третина з усіх голів сільських рад.

Тепер у Ужгородському районі розгорівся новий скандал. Крайова преса повідомила про НП — у Часлівському інтернаті 87 випадків наруги над дітьми з боку кочегара-педофіла з триразовою судимістю, у т. ч. за вбивство дружини та згвалтування. ( Про те, що над беззахисними дітьми-безбатченками, найбільш уразливими в нашому жорстокому суспільстві, чиниться насилля, їх вивозять і експлуатують як рабів за межами області, за словами гол. редактора В’ячеслава Федченка, у редакції десяток листів та аудіозаписів, листи від потерпілих дітей і заховані в кількох місцях нотаріально завірені копії також у їхнього адвоката. На сьогодні існує загроза як дітям, які просять суспільство врятувати їх і яких уже тримали добу в міліції, так і чесному юристові, який взявся захистити від виродка та міліцейської м’ясорубки найбеззахисніших). Ненависний для часлівських інтернатівців кочегар Юрій Мешко також займає посаду директора благодійного фонду, а привезена через митний кордон гуманітарна допомога реалізовується в магазині безпосередньо на території фонду. Фракція “народників” готує з цього приводу депутатський запит. Громадськість чекає на реакцію від районної прокуратури та районного відділення міліції й голови РДА, у якого в районі то змії в дитячому садку, то в інтернаті чиниться наруга над беззахисними безбатченками, а питання забезпечення правопорядку перебуває на нульовому рівні, констатував депутат Лаба. Він зізнається, що домогтися визнання невідповідності голови РДА займаній посаді буде важко і це очевидно, оскільки більшість у РДА мають від влади різного роду преференції, з 64 депутатів 48 живуть в Ужгороді, характерним для депутатів райради є саме неволодіння реальною ситуацією в районі, байдуже до неї ставлення.



P. S. Суботній номер новинки на диво оперативно був викуплений із торгової мережі, але журналісти продовжують збирати факти і додаткові докази, зокрема про наміри збудувати на 9 га Часлівської школи-інтернату розважальний комплекс, торгівлю на території фонду, домовлено про зустріч з німцями, які “мають знати більше”( за показами одного з дітей, забраний у Німеччину хлопчик жив там як гей і в нього навіть просили нирку), про показуху з подарованими велосипедами, які через день забрали, а ще про панібратську дружбу директора знеславленого закладу Михайлочка з головою РДА Колібабою тощо.

http://www.clipnews.info/newstopic.htm?id=6007

 

07 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів