Литвин прогнозує дезорганізацію виборів в Україні у разі зміни виборчого законодавства

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує дезорганізацію виборів у разі прийняття змін до закону "Про вибори Президента України" парламентом до 31 жовтня, передають Українські Новини.

 

Про це Литвин заявив під час зустрічі з представниками Парламентської асамблеї Ради ?вропи, повідомив його прес-секретар ?гор Сторожук.

За словами Сторожука, Литвин висловив побоювання щодо негативного впливу поправок до закону "Про вибори Президента України" у разі їхнього прийняття до виборів.

"Я дуже обережно ставлюся до внесення змін у виборче законодавство для того, щоб ми не дезорганізували вибори", - сказав спікер українського парламенту.

Раніше Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради з пропозиці?ю внести зміни до закону "Про вибори Президента України".

На зустрічі з представниками ПАР? Литвин також поінформував їх про діяльність спеціальної парламентської комісії зі спостереження за виборами Президента. ПАР?, у свою чергу, створила тимчасову комісію зі спостереження за президентськими виборами в Україні. За словами Литвина, цілі цих комісій збігаються.

Литвин і представники ПАР? також обговорили проблему складності цьогорічних виборів через велику кількість кандидатів.

У той же час, спікер висловив упевненість у тому, що якщо врахувати всі моменти, починаючи від норми про прозорі урни для голосування і закінчуючи великою кількістю іноземних спостерігачів, то всі ці механізми достатні для проведення чесних і прозорих виборів. Литвин підкреслив, що "дуже важливо, щоб вибори пройшли у визначений термін і не були зірвані".

Спікер також повідомив, що розміркову? над тим, як ініціювати зустріч усіх кандидатів у Президенти з можливим запрошенням на неї Президента, щоб під час зустрічі наголосити на відповідальності кожного учасника виборів як за передвиборну кампанію і її атмосферу, так і за те, що буде відбуватися в країні після 31 жовтня.

 

28 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів