Чиновницьке свавілля

Поновлений на роботі начальник відділу освіти Іршавської РДА Іван Попович через 10 хвилин був звільнений знову

 

Нахабство, свавілля й підлабузництво закарпатських чиновників не мають меж, схоже чиновники різних рівнів згодні виконувати будь-які злочинні вказівки й накази згори, лиш би не втратити свого місця й прислужитися теперішнім господарям Закарпаття. Яскравий приклад – поведінка пенсіонера-чиновника пана Хохлова, який з незрозумілих причин продовжує обіймати посаду керівника Іршавської РДА, хоча вже давно досяг пенсійного віку.
Як ми вже повідомляли раніше, нещодавно Іршавський районний суд задовольнив позов незаконно звільненого з посади начальника відділу освіти Іршавської РДА Івана Поповича, постановив поновити його на раніше займаній посаді й стягнути з Іршавської РДА на користь Івана Степановича 38 476 гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу. 2 квітня в присутності представника Державної виконавчої служби голова Іршавської РДА М. Хохлов зачитав розпорядження, яким поновив Івана Поповича на посаді начальника відділу освіти Іршавської РДА. Однак, як повідомив у четвер на прес-конференції в Ужгороді сам Іван Попович, як тільки представник виконавчої служби вийшов з кабінету, пан Хохлов повідомив, що Івана Степановича звільнено. "Близько 15.30 на 10 хвилин я знов став начальником відділу освіти, – розповів Іван Степанович, – як тільки зачинилися двері за представником виконавчої служби, мені зачитують нове розпорядження, яким мене звільняють з роботи з мотивацією, що я порушив присягу держслужбовця. При цьому пан Хохлов зазначив, що йому не приємно це робити, але, мовляв, йдуть вибори, на нього тиснуть і він мусить мене звільнити. Копію розпорядження мені видали аж 7 квітня. З цього часу я знов вважаюся безробітним". Іван Степанович збирається знову подавати до суду, однак відзначає, що після першого звільнення він в різних судах домагався правди 16 місяців, то тепер це може затягнутися ще на довше. "Однак, тепер наші чиновники вчинили більш завбачливо, – продовжив Іван Попович, – аби я не зміг повернутися на посаду, або не виграв суд раніше, ніж вони сподіваються, 6 квітня було прийняте розпорядження про ліквідацію відділу освіти. Це ж треба до такого додуматися! За такою логікою скоро почнуть ліквідовувати школи й дитячі садочки. Я вам кажу тепер не як керівник БЮТ в Іршавському районі, а як простий мешканець: ця влада не має ніякого авторитету в районі".
Присутній на прес-конференції керівник фракції БЮТ в Закарпатській обласній раді Андрій Сербайло також відзначив, що новий начальник управління освіти ОДА Михайло Мотильчак теж діяв незаконно, очевидно він так переймається тим, аби зберегти свою посаду, що фактично заднім числом погодив звільнення Івана Степановича, що є неприпустимим. Крім того Андрій Андрійович повідомив, що стосовно призначеного на місце незаконно звільненого Івана Поповича нового начальника відділу освіти Віктора Симканинця прокуратурою області було порушено кримінальну справу за фактом корупційної діяльності й продемонстрував журналістам копію документу за підписом прокурора області. А. Сербайло запевнив, що питання незаконного звільнення Івана Поповича перебуває на постійному контролі як депутатів обласної ради так і депутатів Верховної Ради України, які відстоюватимуть справедливість до кінця. "Очедно, що теперішній обласній владі не потрібні чесні й принципові люди, їм потрібні слухняні виконавці замовлень й про мораль та порядність тут не йдеться", – підсумував А. Сербайло.

Прес-служба БЮТ в Закарпатській області

 

10 квітня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів