Україна і Єгипет: Затриманий у Туреччині український вантаж не є контрабандою

Україна і Єгипет підтверджують легітимність вантажу, затриманого в Туреччині на судні "Бриз 47", передає Інтерфакс-Україна.

 

"Українська і ?гипетська сторони підтвердили легітимність постачання, що було затримане", - повідомив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Маркіян Лубківський на брифінгу у вівторок, 8 червня.

За його словами, судно було затримане в зв"язку з тим, що компанія-перевізник не надала всіх необхідних документів на постачання.

Лубківський також відзначив, що вантаж був переданий у повну відповідальність компанії "Данзас" в Одесі. "Юрисдикція України закінчилася в момент передачі", - підкреслив керівник прес-служби.

Він повідомив, що 6 українцям-членам екіпажу не загрожу? яке-небудь покарання. "Вони не затримані, вони тільки перебувають у Стамбулі, щоб остаточно були розставлені всі крапки над "і" у цій ситуації".

Маркіян Лубківський сказав, що посольство України в Анкарі і генконсульство в Стамбулі роблять усе необхідне, щоб це питання було вирішене шляхом, "який не завдасть шкоди іміджу України".

"Ми сподіва?мося, що ця справа буде закрита найближчим часом", - сказав представник МЗС.

 

09 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів