Театр 'Політичний вертеп': політики їдять акторський хліб

Перед виборами в Україні з'явився вуличний театр сатири Політичний вертеп. Близько десяти невеликих труп їздять містами, містечками та селами, і в масках відомих політиків показують сценки з українського політичного життя.

 

Серед персонажів Політичного вертепу - Кучма, Ющенко, Симоненко, Янукович та Мороз.

Без масок актори просять їх на камери не знімати, щоб не вигнали з роботи. Більшість із них працю? у театрах.

Свій виключно політичний репертуар режисер-постановник вертепу Сергій Архипчук пояснив так: ?Ми бачимо, що політичний театр влаштовують самі персонажі українського історичного процесу, більше ніж самі актори. ? вони, звичайно, їдять акторський хліб. ? як справжньому українцю, мені стало шкода цього акторського хліба, якого їдять народні депутати, Кабмін, верхівка українська ...?

?мена спонсорів та авторів текстів організатори не називають. Засновник проекту Володимир Даниленко каже, що політики до нього не мають жодного відношення.

Жоден з учасників вертепу не входить до якоїсь партії. Це актори, співаки та учасники КВН, переважно молодь, каже Даниленко.

?Політичний вертеп задумувався як рух політичної інтелігенції, що хоче дати відповіді на ті процеси, які відбуваються в сучасній Україні?.

Архипчук: ?Ці актори, які підведуть віко тому Вію. ?Підведи мені віко?, - каже Україна, оббріхана. ? актори піднімають це віко?.

Поки що 10 невеличких труп їздять Україною, окрім Галичини, яку автори вважають ?політично здоровим регіоном?.

Виступають переважно удень на центральних майданах та базарах містечок та селищ. В останній тиждень перед виборами вертеп виступатиме у Ки?ві.

Потім його автори планують створити сучасний театр сатири і, окрім, політики перейти на побутові та філософські теми.

 

01 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів