На початку червня на Закарпатті запрацює ще один санаторно-туристичний комплекс

Попри кризу туристично-рекреаційна галузь краю розвивається. Свідченням тому стане і відкриття ще одного оздоровчого закладу. Санаторно-туристичний комплекс "Боржава", який знаходиться неподалік села Довге, на початку червня справлятиме новосілля.

 

З новим оздоровчим комплексом цього вівторка ознайомився голова облдержадміністрації Олег Гаваші.
Колись тут працював пансіонат "Факел", але потім без господаря тривалий час занепадав. Зараз у закладі завершуються останні підготовчі роботи. Реконструкція "Боржави" тривала майже чотири роки, інвестори вклали понад 24 мільйони гривень. За словами генерального директора Асоціації санаторно-курортних закладів "Санатор" Олега Уварова, "Боржава" одночасно зможе прийняти понад 150 відпочиваючих. Для цього облаштовано 70 номерів, збудовано невелике котеджне містечко. Заклад розрахований на відпочиваючих середнього класу. Попри це є в санаторії і 15 "соціальних" номерів та понад двадцять – класу "люкс". Профіль лікування – захворювання кишково-шлункового тракту та опорно-рухового апарату. До послуг відпочивальників буде запропоновано п’ять видів мінеральних вод ("теплиця", "кушницька № 876", "кушницька № 12-1", "боржавська" та "оленівська") і… закарпатське вино, яке, як відомо, у певних дозах теж має цілющу силу. Оздоровленню сприятиме і цілий спектр сучасних медично-оздоровчих процедур, чудові умови проживання.
На території санаторію облаштовано літній амфітеатр, сучасний конференц-зал тощо, що дозволить проводити тут різного роду культурницькі заходи. За словами Олега Уварові, зацікавленість закладом зі сторони туристів надзвичайно висока, чимало путівок на літній сезон вже розкуплено.
У планах керівництва – відкриття на базі конеферми, яку Олег Уваров створив неподалік, школи верхової їзди. Наразі з Чудського конезаводу вже закуплено шість верхових рисаків породи німецький трикен. У школі відпочивальникам пропонуватимуться триденні курси їзди на конях. Навчатися верховій їзді матиме змогу і дітвора з навколишніх сіл. До слова, завдяки новому санаторію матиме хороший зиск і Довжанська селищна рада: зростають надходження в бюджет, в санаторії знайшли роботу понад 120 чоловік тощо.
– В нашому санаторії в лікувальних цілях практикуватиметься іппотерапія, – розповідає керівник закладу. – Кінь – унікальний "живий тренажер", який приводить в тонус одразу всі м’язи наїзника. Іппотерапію застосовують насамперед в лікуванні легких форм церебрального паралічу. Завдяки цій унікальній терапії поліпшуються функції вегетативної системи, можливо відкоректувати фізичні недоліки людини.
За словами Олега Уварові, асоціація "Санатор" і надалі планує інвестувати в туристично-рекреаційну галузь Закарпаття.
– Наша компанія працює в багатьох куточках України, але чи не найкращі умови для інвестування саме на Закарпатті. Тому в майбутньому будемо розширювати мережу санаторно-туристичних закладів у цьому краї, – відзначив Олег Уваров.

Управління інформації та зв’язків
із громадськістю облдержадміністрації

 

27 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів