Українська діаспора в Росії за запровадження подвійного російсько-українського громадянства

Українська діаспора в Росії позитивно оцінює пропозицію Прем’єр-міністра України Віктора Януковича про впровадження подвійного російсько-українського громадянства. «Ця пропозиція Віктора Януковича могла б докорінно змінити ситуацію, могла б поставити на гідне соціальне, політичне, економічне місце тих українців, яких Росія хотіла б у себе бачити, якими Росія гордиться», – заявив на прес-конференції в п’ятницю в Києві головний редактор газети «Час України» Максим Шевченко.

 

Як повідомля? ?Л?ГАБізнес?нформ?, на слова Шевченка, на сьогодні в Росії постійно або тимчасово проживають і працюють, за різними даними, від 4 до 6 млн. українців. ?Хтось із них більш успішний ? але це одиниці або десятки, а основна маса цих людей ?, внаслідок правового нюансу, людьми, які неадекватно живуть в Росії?, ? пояснив Шевченко.

За його словами, ?остання пропозиція Прем??р-міністра України Віктора Януковича про введення подвійного громадянства могла б радикальним чином змінити життя громадян України, які чесно хотіли б працювати в Росії, щоб вони могли одержувати зарплату, адекватну зарплаті громадян Росії, а також для того, щоб вони були соціально захищені в Росії?.

Разом з тим Шевченко наголосив, що Росія, у свою чергу, повинна ?робити крок назустріч?, оскільки російські міграційні, митні, трудові закони на даний момент не ?відповідають рівню відносин, які складаються між Україною і Росі?ю, принаймні, на рівні вищого керівництва держави?.

 

03 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів