Ющенка і Януковича нема серед бажаючих провести дебати

Кандидати у президенти України Віктор Ющенко і Віктор Янукович, котрих називають лідерами президентських перегонів, можуть не взяти участі у телевізійних дебатах на державному телебаченні.

 

Центральна виборча комісія проводить жеребкування між кандидатами на участь у дебатах, однак серед бажаючих взяти у них участь нема? Ющенка і Януковича.

За повідомленням ЦВК, із 24-х кандидатів у президенти на 11 годину заявили про бажання взяти участь у дебатах 16.

Штаб Віктора Януковича поширив у ЗМ? заяву про те, що прем'?р-міністр вважа? недоцільним брати участь у теледебатах у першому турі виборів, але готовий до теледебатів у другому турі, якщо він буде проведений.

Раніше з'явилися повідомлення про те, що чинний прем'?р-міністр не плану? участі у теледебатах до першого туру голосування, посилаючись на свою зайнятість як керівника уряду.

У понеділок штаб Віктора Ющенка поширив інформацію про те, що їхній кандидат погодиться на участь у теледебатах тільки із Віктором Януковичем або його офіційним представником. Пан Ющенко також висловив здивування відмовою прем'?ра від дебатів і закликав його "не ухилятися від прямого діалогу".

Згідно із законом про вибори президента України, дебати на державному телебаченні проводяться за кошти бюджету і ? обов'язковою умовою виборчої кампанії.

Національна телекомпанія України плану? розпочати дебати з 11 жовтня. Передбачені формат і тривалість - по два кандидати, по 60 хвилин у прямому ефірі.

 

04 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів