КМУ виділить 35 млн. грн. на роботи, по­в’язані з консервацією шахти № 9 державного підприємства "Солотвинський солерудник".

Скільки з цих коштів будуть використані за нецільовим призначенням? ...30% ...20% і хто відповість?

 

Kабінет Міністрів Ук­ра­­їни виділив 35 млн. грн. на роботи, по­в’язані з консервацією шахти № 9 державного підприємства "Солотвинський солерудник". Про це йдеться в Постанові уряду № 637 від 24 червня, повідомляє прес-служба Кабміну України.
Про те, що в Солотвині нависла загроза техногенно-екологічної катастрофи, було відомо ще торік. Науковці Академії гірничих наук України б’ють на сполох через цю ситуацію. Відсутність фінансування з Держбюджету, припинення робіт з підтримки екологічної рівноваги призведуть до техногенно-екологічної катастрофи на прикордонній із Євросоюзом території в долині транскордонної річки Тиси. Втрати можуть бути чималі: затоплення єдиної й останньої на заході України соляної шахти, ліквідація алергологічних лікарень, подальший розвиток соляного карсту з руйнуванням житлових будинків, промислових споруд і комунікацій, банкрутство численних рекреаційних закладів на базі солених озер, втрата понад 100 робочих місць у солекопальні, в лікарнях і рекреаційних закладах. Загалом потенційні збитки для держави можуть сягнути сотень мільйонів доларів.
Нагадаємо, що в лютому минулого року міністр агрополітики Юрій Мельник, перебуваючи на Закарпатті з робочим візитом, дійшов висновку, що для стабілізації роботи державного підприємства "Солотвинський солерудник" потрібно 85,5 млн. грн. Наразі ця сума вже збільшилася, для попередження негативних наслідків, на думку науковців, необхідно забезпечити фінансування солекопальні протягом двох років на суму 100 млн. гривень.

 

04 липня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів