Які особливості визначення бази оподаткування для тютюнових виробів?

консультує ДПА в Закарпаиській області

 

Законом України „Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби” для оподаткування тютюнових виробів встановлено ставки акцизного збору у процентах до обороту з продажу та у твердих сумах з одиниці реалізованого товару (продукції) одночасно.

Базою оподаткування для обчислення акцизного збору з тютюнових виробів за цими ставками є база, визначена окремо за ставкою у процентах до обороту з продажу та за ставкою у твердих сумах з одиниці реалізованого товару (продукції).

Для визначення оподаткованого обороту за ставками у процентах використовуються максимальні роздрібні ціни, встановлені виробниками або імпортерами на товари, які виробляються або імпортуються на митну територію України. База оподаткування для тютюнових виробів визначається виходячи з обсягів реалізації окремо по кожному виду товару (продукції), на який встановлюється максимальна роздрібна ціна.

Порядок встановлення виробником або імпортером максимальних роздрібних цін та їх декларування визначено статтею 6 Декрету Кабінету Міністрів України „Про акцизний збір”. Форму Декларації про встановлені виробником або імпортером максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари та Порядок її складання, затверджено спільним наказом Державної податкової адміністрації України та Державної митної служби України від 21.11.03 № 551/786.

При обчисленні за ставками у твердих сумах з одиниці реалізованого товару (продукції) з вироблених на митній території України, імпортованих (ввезених, пересланих) на митну територію України підакцизних товарів базою оподаткування є кількість тютюнових виробів в одиницях виміру (ваги в кілограмах або кількості в штуках).

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області

 

09 липня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів