Генпрокуратура порушила справу проти членів партії Корчинського

За фактом інциденту в будинку Центральної виборчої комісії проти жителів Придністров’я і представників партії "Братство", яку очолює кандидат у Президенти Дмитро Корчинський, порушено кримінальну справу, передає Інтерфакс-Україна.

 

Про це повідомив на брифінгу в понеділок, 4 жовтня, керівник прес-служби Генеральної прокуратури Сергій Руденко. Справу порушено за статтею 293 Кримінального кодексу України ("групове порушення громадського порядку").

За його словами, близько 30 жителів Придністров?я, представників різних громадських організацій, а також близько 30 представників "Братства", висуваючи конкретні політичні пропозиції і вимоги, намагалися прорватися до кабінету голови ЦВК Сергія Ківалова.

"Вони ввірвалися до вестибюлю будинку, грубо порушуючи порядок, завдали тілесних ушкоджень співробітнику Державної служби охорони", - сказав Руденко. ?х змогли втихомирити тільки працівники спецпідрозділу "Беркут".

Керівник прес-служби Генпрокуратури відзначив, що 27 вересня Печерське райуправління міліції Ки?ва порушило кримінальну справу за фактом групового порушення громадського порядку, а хід розслідування взяла під свій контроль Генеральна прокуратура України.

Щодо кандидата в Президенти Дмитра Корчинського, то Сергій Руденко підкреслив, що його роль у цих подіях буде вивчатися, оскільки він "мав відношення до ці?ї події".

Руденко додав, що якщо буде зібрано достатньо доказів причетності Корчинського до ско?ння цього злочину, буде "прийняте відповідне процесуальне рішення".

 

05 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів