Названо причини катастрофи українського Ан-140 в Ірані

Державна слідча комісія завершила розслідування причин катастрофи літака Ан-140 авіакомпанії "Аероміст-Харків", що розбився біля іранського міста Ісфахан у 2002 році, передають Українські Новини.

 

Про це заявив напередодні генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підпри?мства Павло Науменко.

За словами Науменка, комісія дійшла висновку, що причиною трагедії став "людський фактор".

"Причина була визначена в людському факторі", - сказав він, додавши, що "сталася низка подій з недостатньої координації диспетчерських служб і льотчиків", що призвело до катастрофи.

При цьому він підкреслив, що в цьому випадку мав місце цілий ряд факторів, що стали причиною катастрофи.

"Там саме події, саме перелік подій, що призвели до катастрофи. Обвинуватити, що винуваті льотчики, не можна. Обвинуватити, що винуваті диспетчери, не можна. Але на сьогоднішній день ми провели... спеціальну додаткову підготовку, пов?язану з особливостями польотів у цій зоні для того, щоб цього не сталося", - сказав Науменко.

Раніше комісія з розслідування причин аварії Ан-140 в ?рані розглядала як одну з версій катастрофи несправність навігаційних приладів.

Літак Ан-140 української авіакомпанії "Аероміст-Харків" зазнав катастрофи 23 грудня 2002 року на підльоті до аеродрому "?сфахан" в ?рані у гірській місцевості, урізавшись у гору.

Через катастрофу загинуло 44 особи.

Пасажирами цього спецрейсу були керівники і фахівці авіаційної промисловості України, а також 5 провідних працівників російської авіакосмічної промисловості, які летіли в ?сфахан для участі в презентації другого літака "?ран-140", побудованого в межах спільного проекту на заводі компанії "HESA".

 

05 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів