Ужгородом їздитиме соціальне таксі

для людей з обмеженими фізичними можливостями

 

В Ужгороді планують запровадити послуги соціального таксі для людей з обмеженими фізичними можливостями. Про це сьогодні, 28 липня, власкорові ЗІКу повідомив керівник громадської організації "Спілка туризму для людей з обмеженими фізичними можливостями" Олександр Казьміров.

Соціальне таксі обслуговуватиме інвалідів, щоб забезпечити їм реальний доступ до повноцінного життя у суспільстві. Відповідно облаштоване таксі відвозитиме на роботу чи до лікарні, а також до місць відпочинку. "Батьки неповносправних навіть готові частково фінансувати діяльність такого таксі, тільки б воно існувало", – каже Олександр Казьміров.

"Спілка туризму для людей з обмеженими фізичними можливостями" наразі працює над відкриттям в Ужгороді Інформаційного туризму для людей з обмеженими фізичними можливостями у співпраці із проектом партнерства Канада-Україна "Регіональне врядування та розвиток". Туристичний інфоцентр діятиме в Ужгороді по вул. Швабській. Тут надаватимуть інформацію про наявні можливості відпочити для тих, хто потребує особливих умов. Для охочих у рамках проекту проводитимуть навчання та консультації щодо відповідного облаштування готелів, садиб, турбаз, поведінки персоналу з "особливими" гостями тощо.

Інформаційний центр вже заручився підтримкою Ужгородської райдержадміністрації і канадсько-українського проекту. За виділені ними кошти буде створено веб-сайт, наповнений інформацією про туристичні пропозиції для інвалідів, планується розробити і видати інформаційні буклети. Крім того, у зонах відпочинку розроблятимуться спеціальні маршрути, якими зможуть мандрувати люди у візках. Планується і обмін туристами особливої категорії між регіонами України та іншими державами.

ЗІК

 

28 липня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів