Австрійські судмедексперти мають сказати, чи був Ющенко отруєний

Очікується, що результати судово-медичної експертизи, яка може підтвердити або спростувати факт отруєння кандидата в Президенти, лідера опозиційного блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка, будуть готові через тиждень, передає Інтерфакс-Україна. Зараз їхню експертизу проводять спеціальні органи в Австрії.

 

Про це у вівторок, 5 жовтня, повідомив народний депутат, член тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з розслідування обставин отру?ння Віктора Ющенка Микола Рудьковський (фракція СПУ).

За його словами, таку експертизу було розпочато в Австрії "два дні тому". Рудьковський зауважив, що її проводить структура, аналогічна судово-медичній експертизі в Україні. "Ми будемо звертатися до судмедекспертів при міністерстві внутрішніх справ Австрії для того, щоб одержати її результати, але для цього необхідна згода Віктора Андрійовича", - відзначив народний депутат.

Відповідаючи на запитання про можливе проведення аналогічної експертизи в Україні, Рудьковський заявив, що для цього нема? необхідності. "Після проведення експертизи австрійськими експертами я не думаю, що ? сенс проводити її в Україні. Я переконаний, що австрійські судмедексперти не будуть фальсифікувати (результати експертизи, - ред.)", - підкреслив він, висловивши надію, що результати ці?ї експертизи стануть відомі через тиждень.

Коментуючи результати поїздки до Австрії п?яти членів слідчої комісії, серед яких перебував і він сам, Микола Рудьковський відзначив, що ні йому, ні його колегам не були надані аналізи, які б підтверджували наявність хімічних елементів і хімічних субстанцій нехарчового походження в організмі Віктора Ющенка. "Поки ніхто не може сказати, що було отру?ння", - підкреслив він.

За словами депутата, кандидат у Президенти проходить курс лікування від вірусної інфекції, під час якого одержу? антибіотики й інші препарати. "?де інтенсивне лікування", - підкреслив він.

Крім того, відзначив депутат, члени комісії одержали усну інформацію "стосовно першої частини" перебування Віктора Ющенка в Австрії з 10 по 18 вересня. За його словами, члени слідчої комісії спілкувалися з одним з лікарів-кураторів Ющенка, професором Миколою Корпаном, а також директором клініки "Рудольфінерхаус", де проходив лікування лідер "Нашої України".

"У письмовому вигляді питання на наші відповіді й аналізи клініка підготу? до середи", - відзначив Рудьковський, висловивши, у той же час, сумнів у тому, що слідча комісія одержить ці відповіді того самого дня.

"Чи дасть на це згоду сторона Віктора Андрійовича, щоб комісія ознайомилася з матеріалами, не відомо. Щойно питання заходило про це в понеділок (4 жовтня, - ред.), адвокат Віктора Ющенка відразу висловлював недовіру тим або іншим депутатам. Я висловлюю великі сумніви, що в середу ці відповіді будуть", - підкреслив Микола Рудьковський.

 

06 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів