Опитування: Різниця між рейтингами Ющенка і Януковича складає менше 1%

За даними останнього соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) і центром соціальних і політичних досліджень "Соціс", у першому турі виборів Президента України за лідера опозиційного блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка готові проголосувати 31,5% українців, за прем’єр-міністра Віктора Януковича – 30,6%, передає Інтерфакс-Україна.

 

Коментуючи результати опитування, у центрі "Соціс" відзначили, що така різниця між рейтингами ? статистично незначною.

За лідера Соцпартії Олександра Мороза в першому турі готові проголосувати 6% респондентів, лідера КПУ Петра Симоненка ? 5,2%, лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталію Вітренко ? 1%, лідера Партії промисловців і підпри?мців Анатолія Кінаха ? 0,8%. Усі інші кандидати в Президенти України разом набрали 0,9% голосів учасників опитування. При цьому 4,5% респондентів збираються голосувати проти всіх, а 19,5% не дали однозначної відповіді на запитання.

Якщо у другий тур виборів вийдуть Віктор Ющенко і Віктор Янукович, то за Ющенка готові проголосувати 38,2% опитаних, за Януковича ? 37,5%, проти обох ? 6,8%. При цьому 3,2% учасників опитування сказали, що не будуть голосувати у другому турі виборів з такими учасниками, а 14,3% не дали конкретної відповіді.

Загалом 69% респондентів упевнені в тому, що будуть голосувати на виборах, 17% - "скоріше будуть", 7% ще не визначилися стосовно цього питання і близько 8% не мають наміру брати участь у голосуванні.

 

06 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів