Вулфовіц: вільна Європа можлива лише після вступу України

Заступник Міністр оборони США Пол Вулфовіц заявив, що "мета створення єдиної і вільної Європи не буде досягнута, доки Україна не увійде повною мірою у Європу" та НАТО.

 

Таку заяву пан Вулфовіц зробив у Варшаві, де закликав сусідів України простягнути їй руку.

Пол Вулфовіц провадив переговори у Варшаві з міністром оборони Польщі ?жи Шмайдзінським, але на зустрічі у Варшавському Університету серед іншого закликав прийняти Україну в НАТО та ?вропейський дім.

Без повної інтеграції України у ?С та НАТО, вважа? чільний американський урядовець, об'?днання вільної ?вропи буде незавершеним.

Пан Вулфовіц закликав поляків простягнути руку не лише Україні, а й Білорусі, де, за його словами, "населення і досі позбавлене свободи авторитарним диктатором".

[b] Беніта Валднер - за діалог та інтеграцію[/b]
Водночас новопризначений комісар ?С з зовнішніх питань та добросусідських відносин та колишній шеф австрійської дипломатії Беніта Фереро Валднер заявила у Брюсселі, що ?С ма? провадити твердий і відкритий діалог з Росі?ю та зробити усе можливе для інтеграції України.

На запитання "Газети Виборчої" пані Фереро Валднер запевнила, що зробить усе від неї залежне для подальшого розвитку відносин з Україною - включно до участі в спільному ринку та безвізового режиму.

На думку чільного ?вропейського дипломата, зазнача? "Газета Виборча", хоча офіційний Київ наразі не очіку? переговорів про членство, ?С ма? тримати двері для України відкритими.

 

06 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів