Нацбанк почав знижувати курс готівкового долара

Національний банк України почав вживати заходів для зниження готівкового курсу американського долара, передають Українські Новини.

 

НБУ вирішив продавати долари на міжбанківському валютному ринку максимум за курсом 5,3150 грн./долар. Це робиться для стимулювання зниження готівкового курсу ці?ї валюти, повідомив виконуючий обов?язки голови НБУ Арсеній Яценюк.

"Ми знизили...ціну реалізації (доларів) на безготівковому валютному ринку. Тобто якщо вчора ми продавали по 5,3200, то сьогодні будемо продавати по 5,3150 ", - сказав він.

За словами Яценюка, НБУ розробив ще низку схем, які повинні допомогти знизити готівковий курс долара. При цьому він відмовився повідомити про ці кроки докладніше.

"Ми розробили надзвичайно серйозне рішення, яке винятково економічним методом повинне не те що опустити, а просто обвалити (готівковий) долар", - сказав він.

Яценюк відзначив, що Нацбанк розгляда? у якості крайнього заходу введення обмежень валютного курсу ? так званого валютного курсового коридору.

"Ми створимо всі економічні передумови для того, щоб курс знизився... Якщо курс не знизиться ? будемо діяти як завжди", - сказав він.

Наприкінці вересня НБУ заявив, що вважа? ріст курсу долара на готівковому валютному ринку сезонним і прогнозу? його зниження. Тоді ж Нацбанк запропонував населенню відкласти на 1-2 тижні купівлю доларів і відзначив, що в разі потреби вживатиме заходів для стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку.

У період з 10 вересня по 4 жовтня середній курс купівлі готівкового долара в обмінних пунктах київських банків зріс з 5,3101 грн./долар до 5,3682 грн./долар, курс продажу - з 5,3499 грн./долар до 5,4685 грн./долар.

 

07 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів