Головний рабин Росії висловить протест "антисемітським висловлюванням" Ратушняка в Ужгороді

Недавні ксенофобські заяви мера Ужгорода глибоко потрясли єврейську громаду Росії та головного рабина країни Берла Лазара

 

Головний рабин Росії Берл Лазар 7 вересня відвідає Ужгород на знак солідарності з єврейською громадою міста, ображеною "ксенофобськими заявами мера Ужгорода Сергія Ратушняка".


"Недавні ксенофобські заяви мера Ужгорода глибоко потрясли єврейську громаду Росії та головного рабина країни Берла Лазара. У єврейській громаді Росії шоковані тим фактом, що в центрі Європи представники влади дозволяють собі подібну антисемітську риторику", - заявили в прес-службі.

Під час візиту до Ужгорода, який відбудеться на запрошення єврейської громади міста, Лазар візьме участь у церемонії відкриття пам’ятника жертвам Голокосту.

"Також своїм візитом рабин Лазар висловить протест ксенофобським заявам мера міста", - зазначили в прес-службі.

Її співробітник заявив, що "своїми численними висловами Ратушняк провокує антисемітські настрої не тільки в місті, але й в Україні в цілому, оскільки скандал уже давно вийшов за межі Ужгорода".

Нагадаємо, раніше Ратушняк обізвав Яценюка "знахабнілим єврейчиком", який думає, що це вибори "до сільської ради десь в Ізраїлі". 12 серпня прокуратура Закарпатської області порушила другу кримінальну справу проти Ратушняка за підозрою в приниженні національної честі та гідності.

Днями Ратушняк повідомив, що розглядає можливість участі у виборах глави держави.

31 серпня мер Ужгорода оголосив про намір поставити в центрі міста пам’ятник єврею, який протягом 40 років запалював міські ліхтарі.

 

03 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів