Опальний генерал Кравченко повертається в Україну

Очікується, що сьогодні, 7 жовтня, в Україну повернеться опальний генерал зовнішньої розвідки СБУ Валерій Кравченко, чиї заяви про стеження СБУ за українськими політиками за кордоном, уперше озвучені в лютому в ефірі німецької радіостанції "Deutsche Welle", призвели до міжнародного скандалу.

 

Нагада?мо, що Валерій Кравченко, який був радником в українському посольстві в Берліні, протягом 8 місяців після скандальних заяв залишався в Німеччині.

У четвер, 7 жовтня, Валерій Кравченко плану? приїхати до Львова, де ма? намір дати прес-конференцію, повідомля? газета "Сегодня".

Організатори цього заходу напередодні спілкувалися з Кравченком, і він їм пояснив, що не хоче повертатися до Німеччини, оскільки "закінчив там усі свої справи". Кравченко не боїться арешту, хоча "чітких гарантій" з цього приводу не одержав.

У середу, 6 жовтня, у прес-центрах Генеральної прокуратури і Служби безпеки України не змогли дати відповідь, якими можуть бути дії правоохоронних органів у зв?язку з поверненням Валерія Кравченка в Україну.

Анонімне джерело в СБУ повідомило, що оскільки Валерій Кравченко до цього часу не звільнений з відомства і продовжу? бути у його штаті, його навряд чи чекають якісь серйозні санкції або репресії. "Та й часи зараз не ті, щоб хапати людину, щойно вона перетне кордон", - додав він.

Разом з тим, співрозмовник не виключив, що розвідника офіційно запросять для давання пояснень у зв?язку з раніше зробленими заявами.

 

07 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів