Гмиря: Компартія не причетна до оборудок з Хусейном

Один з провідників фракції українських комуністів у Верховній Раді Сергій Гмиря заперечив причетність комуністичної партії до таємних оборудок з режимом Саддама Хусейна в Іраку.

 

Пан Гмиря назвав це вигадкою амерканської адміністрації перед виборами.

"Сполучені Штати вигадали ж, що у Саддама Хусейна була зброя. Вигадали ж? Вигадали, - сказав пан Гмиря. - Керівництво Сполучених Штатів. Пан Буш вигадав, що Саддам Хусейн пов'язаний із Аль-Кайдою. Вигадав? Я думаю, що пан Буш для чергової сво?ї політичної кампанії вигадав і це. Йому треба бути президентом, а для цього всі засоби добрі. Я бачу це на прикладі України. Повторюю: Буш стільки набехав, що чергова брехня - якщо це брехня - у мене не викличе здивування. А я певен, що це брехня, бо Компартія ніколи не була пов'язана з цими речами".

Група дослідження ?раку також оприлюднила список організацій та осіб з кількох країн, яким Саддам Хусейн буцімто обіцяв дешеву нафту в обмін за їхню підтримку намагань скасувати санкції ООН.

Багато імен у тому списку, складеному з іракських документів, походять з Росії, Франції та Китаю - країн, які виступали проти війни в ?раку.

Там зокрема ? російський ультранаціоналістичний політик Владімір Жириновскій, колишній французький міністр внутрішніх справ Шарль Паскуа, адміністрація президента Росії та Російське МЗС, а також українська Соціалістична і Комуністична партії.

У списку також ? колишній голова програми ООН "Нафта в обмін на харчі" Бенон Севан, який раніше заперечив, що отримував дешеву нафту з ?раку.

 

07 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів