Київський суд дозволив "Фронту змін" агітувати в Ужгороді за Яценюка.

Але минулого тижня на сесії міськради рішення про заборону використання на території Ужгорода яценюківських наметів ухвалене повторно

 

Київський суд дозволив "Фронту змін" агітувати в Ужгороді за Яценюка. А рада знову заборонила
Як відомо, 13 серпня Ужгородська міська рада ухвалила рішення про заборону використовувати на території Ужгорода незареєстровані малі архітектурні форми, в тому числі агітаційні намети ГО "Фронт змін", а муніципальну міліцію зобов’язали провести демонтаж незаконних наметів.

Про скасування цього рішення "фронтовики" звернулися до Подільського районного суду м. Києва, мовляв, ГО "Фронт змін" направляло до Ужгородської міської ради повідомлення про розміщення інформаційних наметів для здійснення діяльності, спрямованої на пропагування власних ідей та цілей, після чого їх розмістило та здійснює інформаційно-пропагандистські заходи, але Ужгородська міськрада хоче їх демонтувати.

Розглянувши позов, Подільський районний суд виніс ухвалу задовольнити позов "Фронту змін" та заборонити відповідачеві та будь-яким іншим особам приймати рішення та вчиняти дії, спрямовані на демонтаж його наметів або ж на створення перешкод щодо їх встановлення. На обгрунтування клопотання суд робить своєрідні посилання — не на заяву, свідчення та покази, тобто не на документальну базу, а на "загальновідомий факт заподіяння тілесних ушкоджень активістам" під час інциденту з міським головою, а незабезпечення позову, мовляв, "може призвести до загострення протистояння, ставить під загрозу життя і здоров’я активістів ГО "Фронт змін".

Копію ухвали Подільського районного суду м. Києва Ужгородська міська рада, як стверджується, отримала тільки 10 вересня, тобто, втративши відведені законодавством терміни на її оскарження. "Це правовий нонсенс, яким свого часу користувалися медведчуки щодо мукачівської справи в суді на Львівщині, колишній головний канцелярист забороняв мукачівським судом голові Верховної Ради підписувати документи, а тепер ось районний суд Києва вказує не тільки Ужгородській міськраді, а й кожному ужгородцеві терпіти або ні засмічення рідного міста мілітаристського вигляду наметами й продукцією з них без вихідних даних, — сказав прес-секретар міського голови Олег Подебрій. — Це ще раз доводить, що цей так званий Фронт змін — це ті самі яйця, тільки вигляд збоку". Втім, минулого тижня на сесії міськради рішення про заборону використання на території Ужгорода яценюківських наметів ухвалене повторно.

 

19 вересня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів