Посол Гербст обурений листівками із символікою США

Посол США в Україні Джон Гербст засудив використання американської національної симовліки та зображень американських політичних діячів в українських політичних плакатах.

 

Виступаючи перед студентами ?вропейського Університету в Ки?ві, він заявив, що люди, які друкують ці плакати, очевидно, виходять з того, що Вашінгтон підтриму? на виборах одного з кандидатів.

Насправді, нагадав пан Гербст, США багато разів офіційно заявляли, що зацікавлені не у перемозі певного кандидата, а у проведенні демократичних виборів в Україні.

Крім того, на думку посла США, листівки і плакати з використанням американської симовліки виглядають просто огидно.

"Ці плакати, по-перше, ? спробою обдурити український народ, - сказав він. -
Я кажу зараз, як і багато разів раніше, що США не мають свого кандидата під час цих виборів.
Ми будемо добре працювати як з паном Януковичем, так і з паном Ющенком у разі перемоги когось з них на виборах.
Але дехто хоче нав'язати думку, що у Сполучених Штатів існу? фаворит на виборах в Україні, і в цьому сенсі людей, що друкують ці плакати, можна назвати брехунами.
По-друге, на цих плакатах американські символи використовуються у неприйнятний спосіб. Деякі образи, що намальовані та тлі американського прапора, наприклад, комари, виглядають просто огидно. Цим людям ма? бути соромно".

Останніми днями депутати від "Нашої України" викрили друкарню і кілька складів, де масово друкувалися і зберігалися листівки антиющенківського змісту із використанням американського прапору та частинами портретів президента Буша.

 

08 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів