Генпрокуратура заперечує в суді законність продажу UMC

Генеральна прокуратура України заперечує у Вищому господарському суді законність продажу найбільшою телекомунікаційною компанією "Укртелеком" 51% акцій компанії "Український мобільний зв"язок" (UMC), який їй належав, передають Українські Новини.

 

"Генпрокуратура подала позов до господарського суду про визнання недійсними всіх угод,... розпоряджень Фонду держмайна, якими впроваджене відчуження акцій спільного підпри?мства "Український мобільний зв"язок", що належали "Укртелекому", - повідомив у середу, 9 червня, начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

Він нагадав, що з 16 листопада 2000 року законом України "Про особливості приватизації ВАТ "Укртелеком" була розпочата приватизація компанії.

"Відповідно до закону України про державну програму приватизації ВАТ "Укртелеком" було заборонено відчужувати майно, якщо балансова вартість перевищу? суму, еквівалентну 14 тисяч ?вро", - зазначив Руденко.

Однак, відзнача? він, 6 серпня 2001 року ФМД видав указ про продаж "Укртелекомом" частини акцій у статутному фонді UMC, які належали йому, на суму 171 млн доларів.

На підставі цього указу керівництво "Укртелекому" уклало відповідні договори з російською компані?ю "Мобильные ТелеСистемы" (МТС).

 

10 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів