Справа Ющенка: 'запити щодо біологічної зброї'

Керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко з трибуни парламенту заявив про те, що віденські лікарі хочуть залучити до вивчення причин хвороби Віктора Ющенка фахівців з галузі бойових засобів та біологічної зброї.

 

Як твердить Зінченко, лікарі офіційно звернулися із листом до пана Ющенка, у якому просять дозволу залучити таких фахівців. Зокрема, Олександр Зінченко прочитав такий уривок: "Шановний пане Ющенко, ми... просимо дати згоду звернутись до певних міжнародних організацій за отриманням допомоги, оскільки дійшли висновку, що клінічна симптоматика і протікання ряду захворювань не відповідають перебігу хвороб, відомих у цивільній медицині".

У той-таки час голова слідчої парламентської комісії Володимир Сивкович заявив, що на сьогодні у комісії нема? підтверджень зумисного отру?ння Віктора Ющенка.

Він сказав, що "проведені дослідження не дають сьогодні ніяких підстав говорити, що мав місце замах на Віктора Ющенка". Пан Сивкович також поставив під сумнів професійність лікарів клініки "Рудольфінерхаус" і запитав, чому вони не звернулися до судово-медичної експертизи протягом першого перебування Віктора Ющенка в клініці.

Один із членів слідчої комісії, Сергій Шевчук, виступив зі співдоповіддю від
імені кількох медиків та депутатів. У цій доповіді він заявив, що виступ голови комісії Володимира Сивковича був "фальсифікаці?ю даних".

Пан Шевчук заявив, що він як лікар сам бачив відхилення від норми в українських аналізах пана Ющенка, в той час як пан Сивкович заявляв, що відхилень нібито не було.

 

08 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів