Дружина генерала Кравченка не може його знайти

Дружина генерала СБУ Валерія Кравченка Людмила стверджує, що не може встановити місцезнаходження свого чоловіка.

 

Генерал Кравченко, який раніше працював у посольстві України в Німеччині, у четвер був затриманий працівниками СБУ і доставлений до Львівського управління СБУ.

Валерій Кравченко у лютому цього року заявив в ефірі російської служби радіо ?Німецька хвиля? про те, що за представниками української опозиції, зокрема, Віктором Ющенком, коли вони перебувають за кордоном, стежать працівники спецслужб.

Ці ж заяви пан Кравченко зробив і в ефірі Української служби Бі-Бі-Сі.

Ці звинувачення неодноразово спростосували керівники правоохоронних структур України та президент Леонід Кучма, заявляючи також, що Валерій Кравченко вже не ? працівником посольства у Німеччині і звільнений із СБУ.

Мету приїзду Валерія Кравченка до України пояснив бізнесмен і у минулому працівник одного із консульств України у Німеччині Володимир Цвіль. Він твердить, що генерала Кравченка затримали, аби вилучити документи, які стросуються ?касетного скандалу? та роботи українських спецслужб.

Однак, як сказав журналістам пан Цвіль, Валерій Кравченко встиг передати ці матеріали своїм рідним, які чекали на нього на україно-польському кордоні.

Володимир Цвіль, який супроводжував генерала із Німеччини і якого також спочатку затримали, але згодом відпустили, запевня?, що Валерій Кравченко хотів повернутися із Німеччини до України до виборів 31 жовтня, бо вважав, що у такий спосіб ?може зберегти чесне ім'я офіцера і ніхто не зможе дорікнути йому у тому, що він залишився за кордоном до кращих часів?.

Валерій Кравченко та Володимир Цвіль неодноразово зустрічалися із колишнім охоронцем Леоніда Кучми Миколою Мельниченком, який зараз перебува? у США.

14 жовтня у Варшаві плану?ться прес-конференція Миколи Мельниченка та колишнього депутата парламенту Олександра ?льяшкевича, які обіцяють оприлюднити нові фрагменти записів у президентському кабінеті, які компрометують посадових осіб України.

 

08 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів